Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

13.1.16

Ο καιρός στη νοηματική

Να μια ρουτίνα που χρησιμοποιησα σταδιακά στο καθημερινό μας ημερολόγιο. Ο καιρός στη νοηματική. (Ναι ξέρω, δεν είναι σωστά μεταφρασμένα, υπό την έννοια ότι δεν είναι η ελληνική νοηματική ή ότι κάποτε θα εκλείψει, όμως μέχρι να συμβεί αυτό ή να φτιάξουν οι ειδικοί παιδαγωγοί ή εκπαιδευτικοί άλλο υλικό να μπορούμε να το βρούμε, αυτό μπόρεσα να κάνω, με στόχο πάντα πιο πολύ να ευαισθητοποιήσω τα παιδιά και όχι να τα μάθουν απέξω.)
Αυτά τα βρήκα εδώ και τα μετέφρασα.


Επίσης μπορείτε να τα βρείτε σε άλλη μορφή εδώ στα αγγλικά.
Επιπλέον βρήκα εδώ σε προβολή τον καιρό στη νοηματική από το ιστολόγιο της Ben Evans όπου μπορούν να αλληλεπιδράσουν τα παιδιά, το μετέφρασα και το ανεβάζω. (με κλικ ΕΔΩ μπορείτε να το κατεβάσετε)
Κάντε κλικ στην εικόνα και θα βρείτε πλούσιο υλικό (δωρεάν με εγγραφή) για τις ειδικές ανάγκες.

Υλικό για τη νοηματική βρήκα στο ιστολόγιο της Ben Evans, η οποία πέθανε το 2014, όμως έχει αφήσει μία μεγάλη παρακαταθήκη πίσω της:


Και κάποιες ακόμα κάρτες για τις μέρες:

7 σχόλια:

 1. ...¨καιρός¨ να τα λέμε και στη νοηματική!!! Τέλεια, τα παιδιά θα ξετρελαθούν (όπως κι εγώ άλλωστε), σ΄ευχαριστούμε πολύ Μαράκι!Φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ κοριτσάκια μου!!! Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια! Χα χα! Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ καλή ιδέα και πολύ όμορφες κάρτες! Οι λέξεις νοήματα
  όμως δεν είναι στην ελληνική νοηματική γλώσσα! Δεν τις αναγνωρίζουν οι Έλληνες κωφοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Σας παραπέμπω στην αρχή της ανάρτησης στην παρένθεση με τα μικρά γράμματα για την απάντηση.
  Καλήεβδομάδα σας εύχομαι και μακάρι να γίνουν όσα αναφέρω στην αρχή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπάρχει σχετικό υλικό από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Καλά θα ήταν να απευθυνθείτε κοντά τους για να γίνει μια σωστή εκπαίδευση. Διοτι από χώρα σε χώρα διαφέρει η Νοηματική Γλώσσα όπως η Ελληνική διαφέρει με την Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έχετε δίκιο. Όταν θα ξανακάνω τέτοιο πρόγραμμα και υπάρχει ακόμα η νοηματική (υπάρχουν νέα εμφυτεύματα πια) θα χαρώ να με παραπέμψετε εσείς που ξέρετε στους συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί εγώ υλικό για το νηπιαγωγείο από το 2013 που ξεκίνησα να ψάχνω, στα ελληνικά δεν βρήκα, γι' αυτό και αναγκάστηκα να φτιάξω. Μακάρι να υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές κι εγώ να έχω μείνει πίσω. Τουλάχιστον όμως εγώ έκανα και κάτι γι' αυτό. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ