Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

3.11.14

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Παιδικά Χωριά SOS

Μια προσπάθεια που αξίζει να συμμετέχουμε


Ποιοι είμαστε;

Το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, αν και δεν ξεπερνά τον έναν χρόνο λειτουργίας, παρόλα αυτά αριθμεί εκατό περίπου ιστολόγια νηπιαγωγών και δασκάλων που βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους.


Ποιος είναι ο σκοπός μας;


Η εθελοντική μας δράση έχει ως σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και τη μετέπειτα αποστολή του σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά. Κάθε φορά θα επιλέγεται ένας διαφορετικός οργανισμός που θα γίνεται αποδέκτης της εν λόγω δράσης.


Ποιο θα είναι το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων;


Οι δραστηριότητες θα έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά ταυτόχρονα παιγνιώδη μορφή και θα αφορούν τη γλώσσα, τα μαθηματικά, τη λεπτή κινητικότητα και διάφορους άλλους τομείς. Όμως η επιμέρους φύση των δραστηριοτήτων θα επιλεχθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.


Σε ποιες ηλικίες θα απευθύνονται οι δραστηριότητες;


Οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού σχολείου.


Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;


Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, καλούνται να δημιουργήσουν 1-2 δραστηριότητες, οι οποίες θα δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα.


Πώς δηλώνετε συμμετοχή;


Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail diktioekpedeftikon@gmail.com


Τι ακολουθεί μετά τη δημιουργία του υλικού;


Η κάθε δραστηριότητα θα τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικό φάκελο με κουμπί (μεγέθους Α5 ή Α4) και θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες οδηγίες. Ο κάθε φάκελος θα φέρει το λογότυπο του Δικτύου Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, το οποίο μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε από εδώ. Στο πεδίο “Αποστολέας” θα αναγράφει “Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων” και δε θα εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια, ο κάθε εκπαιδευτικός θα στείλει το υλικό που δημιούργησε στον οργανισμό που έχει στόχο την προστασία ή την περίθαλψη παιδιών.


Από ποιον θα γίνει η αποστολή του υλικού και πότε;


Η αποστολή των φακέλων με δραστηριότητες θα γίνει από τον κάθε εκπαιδευτικό που θα συμμετέχει στη δράση και θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2014.


Σε ποιον οργανισμό θα σταλθεί το υλικό;


Ο οργανισμός που θα γίνει αποδέκτης της δράσης μας αυτή τη φορά θα είναι τα Παιδικά Χωριά SOS (Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562, Αθήνα).

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το υλικό που θα μπορούσαμε να στείλουμε... ή κάποιο παράδειγμα...

    Για να γίνει κανείς μέλος πρέπει να έχει facebook;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ facebook. ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΩΝ BUSY-BUGS. π.χ. ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΧΟΝΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑΘΕΤΗΣΗ, ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ