Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

14.2.16

Προσθέσεις με την "ανισόρροπη" μαϊμουδίτσα Νάνσυ!

Ένα όμορφο παιχνίδι πρόσθεσης που βρήκα στο ίντερνετ ήταν το "monkey math", το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί και με μια καλή ζυγαριά. Τα παιδιά ουσιαστικά καλούνται να βρουν το ίσο π.χ. του 5 βάζοντας από την άλλη μεριά 2+2+1 ή άλλα.
Εμείς τη μαϊμού μας την ονομασαμε Νάνσυ η οποία αντίθετα με τον κροκόδειλο που τρώει τα περισσότερα εκεί είναι της υγιεινής διατροφής και θέλει να τρώει ισορροπημένα: όσα έχει από τη μια, τόσα να έχει από την άλλη. Είναι καλό και για τα προνήπια γιατί αν βάλει από τη μια το 3 και μετά από την άλλη το 4 θα δει ότι δεν ισορροπεί.
Αυτό το παιχνίδι ήταν η επιβράβευση των παιδιών της τάξης όταν συμπλήρωσαν ολόκληρη καρτέλα με αυτοκόλλητα του Ζαχαρία, σαν ομάδα πάντα.









9 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΟ!!ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ!!!ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομερή η μαϊμουδίτσα σας! είμαι σίγουρη ότι την λάτρεψαν τα παιδιά!!!! αυτό θα πει πραγματικά ισορροπημένη διατροφή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου αρέσει αυτή η ανισόρροπη μαϊμουδίτσα!!! Μπορώ να πω ότι τη ζήλεψα κιόλας!!! ^_^ Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια δε θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά εγώ τον αγόρασα από εδώ στην Ελλάδα: http://why.gr/shop/educational-products-mathematics-counting/monkey-math/ (σε περίπτωση που το ψάχνετε). Φιλιά σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. No lo conozco, parece muy divertido.
    Un besico

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ