Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

30.11.12

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - 2ο ΜΕΡΟΣ

Σήμερα με πολύ περηφάνεια παρουσιάζω κάποια έργα των μικρών καλλιτεχνών μου (με πινέλο και τέμπερα σε κομμάτι από καμβά -τον αγόρασα από βιβλιοπωλείο με το μέτρο, 12 ευρώ, ακριβός αλλά τον κόβεις μικρά κομμάτια) τα οποία κάλλιστα τα φαντάζομαι να κοσμούν ποιητικές συλλογές του Ελύτη! Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά οι συγκεκριμένοι πίνακες μου θυμίζουν πολύ την ποίηση αλλά και κάποιους πίνακες του Ελύτη.




  •  Μα δεν είναι υπέροχα; Και νομίζω πως όσο δουλεύουμε τόσο  και ανοίγουν τα φτερά της φαντασίας τους.
  • Εκτός από τον καμβά δουλέψαμε πάνω σε κανσόν με δύο τρόπους: α) όπως ο Μοντριάν, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μονωτική ταινία και με την οδηγία να χρησιμοποιήσουν όσα περισσότερα χρώματα μπορούν και β) με μια ιδέα που βρήκα στο αγαπημένο μου 14ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στο  http://blogs.sch.gr/14nipathin/2012/05/23/%CE%B1%CF%86%CE%B7%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7/ όπου κολλήσαμε λωρίδες εφημερίδας πάνω σε χαρτόνι. Εμείς  όμως τις βάψαμε με χρυσή τέμπερα και τα τρίγωνα που σχηματίστηκαν με ό,τι χρώματα θέλαμε.
  •  Πάλι με καμβά ζωγραφίσαμε με πολλά χρώματα το όνομά μας.

                        
  •   Ένα άλλο υλικό που δουλέψαμε ήταν τα λαδοπαστέλ. Τα χρησιμοποιήσαμε με δύο τρόπους: 
α) κάναμε τύπωμα συμμετρίας, δηλαδή τα παιδιά γέμισαν με χρώμα το μισό μέρος ενός σχεδίου κι έπειτα το διπλώσαμε στη μέση και πάτησαν από την άλλη μεριά με μολύβι, οπότε τυπώθηκε το άλλο μισό
β) ζωγραφίσαμε με τη γνωστή χαρακτική: πρώτα γέμισαν τα παιδιά με ό,τι χρώμα ήθελαν το χαρτί τους, εκτός από μαύρο. Έπειτα κάλυψαν όλο το φύλλο με μαύρο λαδοπαστέλ. Στο τέλος χάραξαν με μυτερή οδοντογλυφίδα τα σχέδια που ήθελαν και τα οποία έβγαιναν πολύχρωμα. Οι φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να το κατανοήσετε.
                                 

4 σχόλια:

  1. δικαιολογημένα αισθάνεσαι περήφανη!!!!
    μπράβο σας Μαρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Κατερίνα! Δουλέψανε τα πουλάκια μου με πολύ όρεξη και κέφι! Καλή μας ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΩ! ΠΩ! ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΤΕ ΦΥΤΩΡΙΟ !!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙΚΗ ΜΟΥ! ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΣ, ΠΟΗΤΕΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΙ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ! ΚΑΛΟ ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ