Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

25.4.13

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου στα πλαίσια του προγράμματος για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό.
 • Τις τελευταίες μέρες μιλήσαμε με τα παιδιά για το πως φαντάζονται το Δημοτικό, τους χώρους, τις δραστηριότητες.
 • Είδαν τα παιδιά φωτογραφίες από τους χώρους, που είχα τραβήξει από την περσινή επίσκεψη.
 • Μελέτησαν κάποια βιβλία του Δημοτικού, είδαν ότι θα κάνουν πράγματα που ίσως έχουμε κάνει και στο Νηπιαγωγείο. 
 • Τους έδωσα κάποιες φωτοτυπίες από τα βιβλία.
 • Φτιάξαμε τη γωνιά του Δημοτικού σχολείου όπου βάλαμε τα βιβλία, μαυροπίνακα, διάφορα παλιά εποπτικά υλικά του νηπιαγωγείου και φωτοτυπίες από σχολικά τετράδια για να πειραματίζονται να γράφουν μέσα στις λεπτές γραμμές.
 
 •  Είπαμε να κάθονται μέχρι 4 παιδιά στη γωνία. Μπορούσαν να είναι όλοι δάσκαλοι ή ένας, όπως ήθελαν εκείνα.
 • Πέρσι είχαμε κάνει ένα όμορφο βιωματικό εργαστήρι με το "Φάρο", όπου τα νήπια ήταν τα πουλιά που φεύγουν από τις φωλιές. Ευελπιστούμε να το κάνουμε και φέτος, αν και με τον "Φάρο" να κινδυνεύει να κλείσει, ίσως να μην τα καταφέρουμε.
 • Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στο Δημοτικό (που δεν είναι κοντά στο δικό μας κτίριο), δηλαδή οι γονείς έφεραν τα παιδιά στο σχολείο  και τα πήραν από εκεί, όπως θα κάνουν και του χρόνου.
 • Τα παιδιά  συμμετείχαν στην πρωϊνή προσευχή, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και έκαναν μαθηματικά, γλώσσα και μουσική μαζί με την Α' Δημοτικού. Το ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως και τα πήγαν πολύ καλά στις ερωτήσεις των δασκάλων (για να ξέρουνε και τι αστέρια στέλνουμε!!!). Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις δασκάλες της Α' Δημοτικού, τον διευθυντή και τον μουσικό για την φιλοξενία. Περάσαμε καταπληκτικά!

 

4 σχόλια:

 1. Η ιδέα σας για τη "γωνιά του Δημοτικού" είναι εξαιρετική και θα την κάνουμε κι εμείς. Ευχαριστώ πολύ και με την ευκαιρία σου εύχομαι Καλό Πάσχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΓΩΝΙΤΣΑ! ΤΗ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ