Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

6.9.13

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΑΞΗΣ: επίσκεψη στην Ακρόπολη

Φέτος ο στόχος μας είναι να κάνουμε πρόγραμμα μουσειακής αγωγής στο νηπιαγωγείο. Συνεπώς σε αυτά τα πλαίσια έφτιαξα ένα παρουσιολόγιο όπου το κάθε παιδί θα είναι αρχαίος έλληνας ή ελληνίδα που επισκέπτεται την Ακρόπολη και η βάση που θα χρησιμοποιήσω είναι τα Προπύλαια εκτυπωμενα σε αφίσα 4 x Α4 και πλαστικοποιημένα. (Πρώτα θα ξεκινήσουμε με το απλό σπιτάκι παρουσιολόγιο και αργότερα θα το εισαγάγω αυτό, όταν θα μιλήσουμε για την Ακρόπολη). Στα ανθρωπάκια θα κολλήσω το κεφαλάκι από τις φωτογραφίες των παιδιών και με μαρκαδόρο που σβήνει θα γράψω με κεφαλαία τα ονόματά τους. Αργότερα θα ξεκολλήσω τις φωτογραφίες, θα σβήσω τα κεφαλαία ονόματα και θα τα βάλω όλα μικρά και χωρίς φωτογραφίες ώστε να μπορούν να ξεχωρίσουν μόνο τη λέξη.

Όσο γι΄αυτούς που λείπουν και συνήθως μένουν σπίτι, θα χρησιμοποιήσω την εικόνα της αναπαράστασης του εσωτερικού ενός σπιτιού στην αρχαία Ελλάδα, κι εκεί με σκρατς θα κολλάμε τους απόντες πάνω στα έπιπλα.


6 σχόλια:

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ΜΑΡΙΑ !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όμορφη πρόταση Μαρία μου. Ό,τι πρέπει για το πρόγραμμα που ετοιμάζεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ! ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΠΑΛΙ ΜΑΡΙΑ! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΕΣ! ΑΝΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ..βλέπω ξεκίνησες δυναμικά!! Καλή χρονιά Μαρία και καλή δύναμη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΡΑΚΙ, ΘΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΦΕΤΟΣ (ΖΟΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ). ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ