Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

13.12.13

ΚΟΥΡΟΣ - ΚΟΡΗ

Για να συμπληρώσω το υλικό μου φέτος έφτιαξα για αρχή τα προσωπεία όπου έχοντας κόψει το άσπρο οβάλ, πλαστικοποίησα τις κάρτες σε Α4 και τα αγόρια θα πάρουν το μειδίαμα των κούρων ενώ τα κορίτσια των κορών.
Παλαιότερο υλικό για το πως επεξεργαστήκαμε το θέμα με τους κούρους και τις κόρες, εδώ.






Ένα απλό παιχνιδάκι μαθηματικών: Πάλι ο Φειδίας θέλει να στολίσει το ναό με αναθηματικούς κούρους και κόρες. Ανάλογα με τον αριθμό που θα τοποθετηθεί ως αέτωμα θα πρέπει να μπουν κούροι και κόρες. Π.χ. 5 = 2 κούροι + 3 κόρες κ.λ.π. (Το φύλλο με τα αγάλματα πρέπει να εκτυπωθεί 2 φορές).









 Σειραθέτηση κόρης και κούρου.







Κολάζ ναού με αρχαϊκά αγάλματα. Τα παιδιά διάλεξαν τι ήθελαν να φτιάξουν, επέλεξαν να αφιερώσουν το ναό στη θεά Αθηνά και μάλιστα στην Αθηνά Πρόμαχο!!!



Και σήμερα πήρα μεγάλη χαρά στο νηπιαγωγείο, διότι ο μπαμπάς της Τζωρτζίνας με τα χεράκια του και με πάρα πολύ μεράκι μας έφτιαξε με ξύλο μια υπέροχη τροχήλατη κρεμάστρα για να κρεμάμε τις στολές που χρησιμοποιούμε ενίοτε στην τάξη! Τι καλά! Ευχαριστούμε από καρδιάς κύριε Σκαλιάρη! :)



3 σχόλια:

  1. τα κλέβω ......ΟΛΑ !!!
    ευχαριστούμε Μαρία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου ιδέα Κατερίνα: τις φωτο με τα παιδάκια κούρους και κόρες, θα τις πλαστικοποιήσω σε μικρό μέγεθος και θα τις κάνω μαγνητάκια για το καλοκαιρινό παζάρι μας! Θα γίνουν υπέροχα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. καταπληκτικά θα γίνουν !!!
    μπράβο Μαράκι για το κουράγιο και την δουλειά σου .......κάθε φορά με εκπλήσεις....άφωνη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ