Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

21.1.19

Δεινόσαυροι εισαγωγικά

Τι χαρά! Νάτος πάλι ο κύριος Δεινοσαυρίδης με γράμμα αυτή τη φορά και τα καθιερωμένα πια καλούδια του! Στο γράμμα του μας έγραφε ότι θα μας συνοδεύσει αυτό το διάστημα στην ενασχόλησή μας με το αγαπημένο του θέμα, τους δεινόσαυρους, κι ότι μας έστειλε και θα μας στέλνει άφθονο υλικό να μας βοηθήσει στη μελέτη μας. Χαρήκαμε κι εμείς στην αρχή αλλά όταν ανοίξαμε το πρώτο δέμα λίγο προβληματιστήκαμε. Τι είναι αυτές οι περίεργες "μπάλες" κι αυτό το υγρό που στη μυρωδιά μας θύμιζε ξίδι; Τι έπρεπε να κάνουμε με αυτό; Το συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι μάλλον πρέπει να ψεκάσουμε αυτό το υλικό που έμοιαζε με χιόνι, με γλυκό αλλά τίποτα από αυτά δεν ήταν! Ξεκινήσαμε λοιπόν!



 






Η προσπάθεια μας δικαίωσε! Μέσα από τα περίεργα αβγά έβγαιναν δεινόσαυροι! (Οι μπάλες φτιάχτηκαν από πολύ σόδα σκόνη και ελάχιστο νερό, συν χρώμα ζαχαροπλαστικής για το μπλε και σκλήρυναν πάνω στο καλοριφέρ τουλάχιστον για μία μέρα. Το υγρό ήταν σκέτο ξίδι).

Η επόμενη κίνηση ήταν να οργανώσουμε λίγο τις γνώσεις και τις σκέψεις μας με ιστόγραμμα και ιδεοκαταιγισμό. Ερώτηση πρώτη: τι ξέρουμε για τους δεινόσαυρους. Ερώτηση δεύτερη: τι θέλουμε να μάθουμε για τους δεινόσαυρους; Ερώτηση τρίτη: πώς θα βρούμε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας;


 Μας αρέσουν όμως οι δεινόσαυροι; Θα θέλαμε να γυρίσουν πίσω; Θα θέλαμε να είχαμε ένα δεινόσαυρο για κατοικίδιο; Ενδιαφέρουσα είναι η αύξηση του ΟΧΙ από ερώτηση σε ερώτηση!




 




 Και αφού οι περισσότεροι αποφάσισαν ότι θέλουν ένα δεινόσαυρο για κατοικίδιο, κλήθηκαν να διαλέξουν ποιον θα ήθελαν, να τον ονοματίσουν, να αιτιολογήσουν και βέβαια να το ζωγραφίσουν.








Για να ξεκινήσουμε πιάσαμε το νήμα από την αρχή. Τι ήταν οι δεινόσαυροι; ΕΡΠΕΤΑ. Συζητήσαμε τα χαρακτηριστικά των ερπετών.



Χρειάστηκε να εξηγήσουμε τι σημαίνει ψυχρόαιμο ζώο με έναν απλό τρόπο.


Όποιο παιδί ήθελε πήρε για το σπίτι ένα φύλλο έρευνας για να μας παρουσιάσει τις επόμενες μέρες έναν δεινόσαυρο που διάλεξε.

 
Εννοείται πως συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ