Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

24.10.19

Ο Μεγάλος Βομβαρδισμός της Σάμου

Γνωρίσαμε ένα κομμάτι της σαμιακής ιστορίας: το μεγάλο βομβαρδισμό της Σάμου 17 Νοέμβρη 1943. Μάθαμε για τον ήρωα Πάνο Ευελπίδη και για το πως προφυλάχτηκαν οι κάτοικοι του χωριού μας στην Παναγία τη Σπηλιανή. Μάθαμε και για το χάλασμα  κοντά στο νηπιαγωγείο μας.

Ο βομβαρδισμός αυτός είχε ως θλιβερό απολογισμό 75 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές στο Βαθύ και άλλους 3 νεκρούς στο Πυθαγόρειο. Μετά από το βομβαρδισμό η Σάμος υποτάχτηκε στο γερμανικό στρατό κατοχής. Περίπου το 1/3 του πληθυσμού του Βαθέος αναγκάστηκε να αναχωρήσει για τη Μέση Ανατολή.

Μεγάλη μορφή αυτής της ιστορικής ημέρας ο 27χρονος ήρωας Πάνος Ευελπίδης, ο οποίος σκοτώθηκε από βόμβα την ώρα που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει γερμανικό αεροσκάφος με το αυτόματο όπλο του.

Βρήκα μια εξαιρετική εργασία από τα παιδιά της Γ'  Γυμνασίου Πυθαγορείου και την ανεβάζω. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους υπεύθυνους καθηγητές τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Οι εικόνες από : http://my-samos.blogspot.com/2013/11/blog-post_17.html

 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ