Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

23.3.13

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Τον τελευταίο καιρό κάνουμε κάποιες "επαναλήψεις" με παιχνίδια και εργασίες για να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας μέχρι στιγμής, σχετικά με τους καλλιτέχνες που γνωρίσαμε.


  • Έτσι βασισμένοι στο αλφαβητάρι τέχνης που έφτιαξα  εκτύπωσα κάποιους πίνακες και ζήτησα από τα παιδιά να βάλουν το σωστό όνομα στο σωστό πίνακα αφού ξαναξεφυλλίσαμε όλοι μαζί το αλφαβητάρι. Πήγε αρκετά καλά.


 
  • Στο "Περί... Νηπιαγωγών" είδα αυτή την ιδέα και  αποφάσισα να φτιάξω για το πρόγραμμα καλών τεχνών ένα  μέμορι έργων τέχνης, με έργα που δουλέψαμε εμείς μέσα στη χρονιά.





  •  Σημείωση: με "έκλεψαν" λίγο τα μικρά μου στο παιχνίδι, διότι ανακάλυψα πως φαινόντουσαν από πίσω οι πίνακες. Γι' αυτό αν τα εκτυπωσετε πριν τα πλαστικοποιήσετε, ή κολλήστε και ένα δεύτερο φύλλο χαρτί από πίσω ή κολλήστε τα πάνω σε χαρτόνι πρώτα.
  • Χρησιμοποίησα και κάποιο από το φοβερό υλικό που βρήκα στην πολύ καλή ανάρτηση της Μυρτώς στα "προσχολικά", για τους έλληνες ζωγράφους.

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα Μαρία μου. Να περάσεις όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σεευχαριστώ Τάνια μου! Κι εσύ καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΑΡΙΑ !!!!!!!!!!ΚΡΑΤΑΩ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΙΚΗ! ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλή ιδέα Μαρία μου!!!!!
    την κρατώ ....και αυτήν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ