Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

5.4.13

"...Βιβλίο- πουλί" - Ημέρα γονέων

Σήμερα ασχοληθήκαμε τελικά με το "Βασιλιά και το βιβλίο-πουλί" (δες προτάσεις και πληροφορίες εδώ). Πήγε πολύ καλά και τα μικρά ξετρελάθηκαν με το γεγονός ότι συμμμετείχαν ηχητικά σε πολύ μεγάλο μέρος του βιβλίου.


 Συμμετείχαν με μουσικά όργανα.
 Συμμετείχαν με τις φωνές τους.
 Συμμετείχαν με το σώμα τους.
  • Τους ζήτησα να ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε περισσότερο. Ιδού κάποια έργα.
 Τα βιβλία που επιστρέφουν πάνω σε ιπτάμενα χαλιά.
 Το βιβλίο πουλί που ξυπνά το βασιλιά. 
Το μαγικό βουνό από όπου ετοιμάζονται να γυρίσουν τα βιβλία.
 Το βιβλίο πουλί και τα βιβλία (προνήπιο).

  • Σήμερα από μία στιγμή και μετά είχαμε ημέρα γονέων στο σχολείο, όπου τα παιδιά ήταν οι οικοδεσπότες "δάσκαλοι". Όλη την εβδομάδα τα παιδιά συμμάζεψαν την τάξη, έφτιαξαν τους φακέλους τους και ζωγράφισαν μια αφίσα για να καλωσορίσουνε τους "μουσαφιραίους" που τους έλεγα.
  • Τα παιδιά ανέλαβαν ρόλο "ξεναγού" μέσα στην τάξη για να δείξουν στους δικούς τους, που και πως περνούν τη μέρα τους καθημερινά. Έδειξαν όλες τις γωνιές μία προς μία και εξηγούσαν τι κάνουμε και τι μαθαίνουμε.
  •  Είδαν αγκαλιά τους φακέλους για τους οποίους είναι υπεύθυνα αυτά αλλά και το ντοσιέ (πορτφόλιο) που είναι υπεύθυνη η κυρία.
  •  Κάποιοι μάλιστα είχαν την τύχη για ιδιαίτερο μάθημα μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου! 
  • Νομίζω πως  το ευχαριστήθηκαν.
  • Οι ενήλικες ακολουθούσαν τα παιδιά με χαρά και τρυφερότητα.  Έκαναν ένα σύντομο ταξιδάκι με κρυφές ματιές στον σχολικό κόσμο των παιδιών τους. 
  • Όσο για τους μικρούς, απήλαυσαν τον ρόλο αυτού που οδηγεί και θέτει τους κανόνες αλλά έχει και την ευθύνη! 
  • Κερδισμένοι βγήκαν σίγουρα όλοι!
 

10 σχόλια:

  1. ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ ΠΗΓΕ ΤΕΛΕΙΑ !!!!!!ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ! ΚΑΛΟ ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ημέρα γονέων...!!! πρωτότυπο, όμορφο και γλυκό! τυχεροί γονείς! καλό ΣΒΚ επίσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ6/4/13

    ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ Μαρία και Ελένη Κοντογιάννη! Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!
    Θα απαντούσα ευχαρίστως και στο τελευταίο σχόλιο αλλά όπως έχω δηλώσει και παλιότερα δεν θα απαντώ σε οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο είτε θετικό είτε αρνητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θεωρώ την εμπλοκή των γονιών στη εκπαιδευτική διαδικασία σημαντική και συνάμα δημιουργική.....βέβαια προυποθέτει, επιπρόσθετη δουλειά για τη νηπιαγωγό, καλές διαπροσωπικές σχέσεις, καλή γνώση του αντικειμένου της........αλλά με σένα νηπ/γωγό Μαρία, σίγουρα αισθάνονται τυχεροί γονείς και παιδακια!!!
    μπράβο σας....σας ζήλεψα....περάσατε υπέροχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eίναι πολύ αξιόλογη η δουλειά που κάνετε !!
    Θέλει φαντασία, δημιουργικότητα , κόπο, κουράγιο, δύναμη, διάθεση για προσφορά για να κάνεις τα παιδιά να ευχαριστιούνται , να συμμετέχουν και να χαμογελάνε !!
    Και με την χαρά τους χαίρονται και οι γονείς !!
    Να σαστε καλά, πάντα να προσφέρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατερίνα και Αθηνά σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας! Από το 2000 που ήρθα στη Σάμο είχα τη χαρά να συνεργαστώ με πολλούς από τους γονείς δίχως να "ζητιανεύω" την αποδοχή τους, διότι θεωρώ την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους μέσα στη σχολική ζωή αυτονόητη και σημαντική! Γι' αυτό και το 2002 ετοιμάσαμε θεατρικό που παρουσίασαν στα παιδιά τους, το 2003 που πλημμυρίσαμε στο νηπιαγωγείο και εγώ κατέληξα στο νοσοκομείο ήταν εκεί να με στηρίξουν, το 2005 συνεργαστήκαμε και δέχτηκαν να εκτεθούν σε βιωματικό εργαστήρι και αυτοσχεδιασμούς με τα παιδιά τους. Στη νέα μετακόμιση ήταν πάλι εκεί. Και στην επόμενη εκεί θα είναι. Δεν περιμένω θαύματα, κι έχω κι εγώ τις απογοητεύσεις μου, όμως είχα τη μεγάλη τύχη να δουλεύω σε ένα μέρος όπου ήρθα με διάθεση να προσφέρω και με καλοϋποδεχτήκαν. Φυσικά και έχω αντιπαραθέσεις και διαφωνίες με πολλούς. Ούτε ήμασταν,ούτε θα γίνουμε φίλοι, όμως χρόνια τώρα έχω δεχθεί στήριξη στη δουλειά μου (φυσικά και όχι πάντα!) και αυτό θα συνεχίζεται όσο κάνω αυτή τη δουλειά με αγάπη και μεράκι. Κι όταν απογοητεύομαι, από αυτό κρατιέμαι και συνεχίζω ακόμα. Κι αυτό κάνει τη διαφορά για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ(1 ΚΛΑΣΕΡ ΚΑΙ 5 ΦΑΚΕΛΟΙ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ.ΘΕΩΡΩ ΤΥΧΕΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ , ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ