Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.12.13

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ - ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ - ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για το πρόγραμμα μουσειακής αγωγής φέτος το γιοκαρίνι μου με το μπαμπά του κάθισαν επί 3 εβδομάδες και έφτιαξαν την τρισδιάστατη μακέτα του Παρθενώνα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η ενασχόληση με την αρχαϊκή και κλασική εποχή, με την παρουσίαση του Παρθενώνα.






Χρησιμοποίησα κι ένα παλιό τεράστιο βιβλίο που βρήκα με εικόνες για την κατασκευή του Παρθενώνα.



Ψηφιακό υλικό για τον Παρθενώνα, τη ζωφόρο, τα αετώματα και όχι μόνο, θα βρείτε εδώ. Επίσης στο αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη, θα βρείτε πλούσιο υλικό που μπορείτε να το κατεβάσετε (εδώ). Εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη (εδώ) και το πρόγραμμα Γλαύκα για τη συντήρηση των μνημείων (εδώ).
Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τον ιερό λόφο της Ακροπόλεως. Νάμαστε στα Προπύλαια, ενώ κάποιοι που έλειπαν έμειναν σπίτι. (εδώ τα πρωτότυπα).




Ξεκινήσαμε λοιπόν να ασχολούμαστε με τον Παρθενώνα. Για να το εκμεταλλευτούμε λιγάκι:
το πρώτο φύλλο λειτουργεί ως πίνακας αναφοράς για τα επόμενα.







Συνεχίζεται...







3 σχόλια:

  1. Αυτές τις δραστηριότητες νιώθω σαν να τις έχω φτιάξει εγώ! Τόσο πολύ μου ταιριάζουν:) Πολύ πολύ ωραία δουλειά έχεις κάνει με το θέμα του πολιτισμού πραγματικά! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρτούλα ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, οπότε τα λόγια σου με συγκινούν και τα κρατώ! ;)
    Κατερινάκι, μάζευε, μάζευε κι όταν αποφασίσεις να το κάνεις, εδώ είμαστε! θα σου αρέσει και θα σε μετα-μορφώσει! Φιλιά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ