Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.6.15

Πιστοποίηση Τ.Π.Ε.- Σενάριο Δεινόσαυροι

Εντυπώσεις


Επιτέλους χθες τελείωσα με τις εξετάσεις για το Β' επίπεδο στις Τ.Π.Ε. Ξέρω πως και άλλοι συνάδελφοι έχουν δώσει αυτό τον καιρό, δεν ξέρω πως τους φάνηκαν. 
Οφείλω να ομολογήσω πως το ελεύθερο θέμα "ολυμπιακοί αγώνες" ήταν αρκετά βατό και ανοικτό. Π.χ. εγώ το συνδύασα με τον Ηρακλή ως ιδρυτή αυτών. Έχεις από πολλά σημεία να πιαστείς.
Το κομμάτι των ερωτήσεων, αν είχες διαβάσει λίγο θεωρία από τα s.o.s. των επιμορφωτών, πάλι κάτι κάνεις. Νομίζω πως έκανα μια αξιοπρεπή προσπάθεια.
Το μεγάλο ζόρι (και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι μαζί μου) είναι ο διαθέσιμος χρόνος: μόνο 4 ώρες. 

Το ακούτε και νομίζετε ότι είναι πολύ και σας φτάνει. Ειλικρινά σας λέω πως δε σας φτάνει καθόλου. Παρότι είχα στο μυαλό μου ένα σχεδιάγραμμα, τις θεωρίες των λογισμικών που θα μου άρεσε να χρησιμοποιήσω (π.χ. προϋπάρχουσες γνώσεις και μεταγνώση - Cmap, αξιολόγηση Hot potatoes), ειλικρινά, ούτε πρόλαβα να δω δεύτερη φορά τις απαντήσεις μου, ούτε καν να ξαναδιαβάσω το σενάριο. Και δεν έβαλα πολλές δραστηριότητες - 6 όλες κι όλες με 5 λογισμικά.


Συμβουλές λοιπόν:
  • διαβάστε κάποια θεωρητικά: 
  • εξασκηθείτε στα τεστ που υπάρχουν στο ίντερνετ αλλά μη βασίζεστε σε αυτά:
  • http://salnk.eduportal.gr/p2_tpe/
  • http://users.sch.gr/misailidis/test_b.htm
  • έχετε στο μυαλό σας τάξη, αριθμό παιδιών και υλικό (προτιμήστε την τάξη σας που την ξέρετε καλά και έναν εύκολο αριθμό παιδιών για ομάδες)
  • βρείτε κάποια στάνταρ λογισμικά που θα βάλετε και μάθετε το θεωρητικό τους υπόβαθρο και την προστιθέμενη αξία τους
  • μην ψάχνετε στόχους πρώτα αλλά δραστηριότητες και βγάλτε τους στόχους από εκεί (1-2 το πολύ)
  • συμπληρώστε όλους τους άξονες έστω και με μία παράγραφο
  • γράψτε και φύλλο εργασίας κι ας λέει και καλά ότι στο ΠΕ60 δεν είναι υποχρεωτικό
  • μη διαβάσετε άλλα εκπαιδευτικά σενάρια αλλά βασιστείτε στο δικό σας που το ξέρετε καλά
Σας ανεβάζω το δικό μου εκπαιδευτικό σενάριο για τους δεινόσαυρους μήπως σας βοηθήσει. Για να κάνετε λήψη σε pdf απλώς πατήστε το σύνδεσμο. 





Καλά αποτελέσματα σε όλους ... του χρόνου!... (διότι μάλλον τότε θα διορθωθούν. Ακόμα εκκρεμούν τα περσινά.)


14 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο ένα χρόνο κάνουν να βγουν τα αποτελέσματα, ούτε ο χρόνος είναι αρκετός.Είναι μια αγχωτική διαδικασία. Καλά αποτελέσματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αποτελέσματα έστω και του χρόνου! Εγώ έδωσα την πρώτη φορά που έγιναν εξετάσεις Β¨επιπέδου και το θέμα μας ήταν "Ο Ήλιος"!!! (Τι μου θύμησες τώρα!!!) Πάντως έχεις δίκιο για τον χρόνο, δεν φτάνει καθόλου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...το πότε θα δώσουμε εμείς...που τελειώσαμε την επιμόρφωση το Μάη....να μη το συζητήσουμε...ε;;;;; αν και λένε κατά το Σεπτέμβρη....εγώ βέβαια λέω....Σόϊμπλε, Γιούνκερ, και άλλων σεβαστών τινών προσωπικοτήτων θελόντων...καλά δε λέω...;;;; ή .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά αποτελέσματα Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...ακούραστη, δοτική και καλοσυνάτη γεμάτη ευγένεια, ειλικρίνεια, φιλότιμο και σεβασμό σε ότι σε περιβάλλει!!! Μαρία, σου εύχομαι ότι καλύτερο, ας έχεις ένα ξεκούραστο και χαρούμενο καλοκαίρι με τους ανθρώπους που αγαπάς και φυσικά πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους συναδέλφους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις ευχές και τα καλά σας λόγια! Ειλικρινά μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου! Τώρα μπορώ να ασχοληθώ με το κηπάκι μου δίχως τύψεις ότι θα έπρεπε να διαβάζω αντί να σκαλίζω! Πολλά πολλά φιλιά πιστοποιημένα!!! Χε χε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά αποτελέσματα Μαρία μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως "έπιασες" ακριβώς αυτό που αισθάνεται όποιος τελειώνει τις εξετάσεις πιστοποίησης Β επιπέδου: Φεύγει ένε μεγάλο βάρος από πάνω σου και μπορείς να ασχοληθείς με ότι σου αρέσει, χωρίς τύψεις! Αυτό ένιωσα εγώ τουλάχιστον. Όσον αφορά τα αποτελέσματα ένα έχω να πω: δεν εξετάστηκαν ακόμη, τα γραπτά των συναδέλφων που έδωσαν πέρυσι τέτοιο καιρό!!! dum spiro spero!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και φυσικά καλά αποτελέσματα σε σένα και σε όλους όσους έκαναν την προσπάθειά τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χίλια ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και το υλικό σου που μοιράστηκες μαζί μας! ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να το κάνω εξ αποστάσεως!Καλά αποτελέσματα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας μιλάω σοβαρά, ακόμα μου φαίνεται περίεργο που δεν έχω να γράψω ή να μελετήσω κάτι!!! Μακάρι να βοήθησα έστω και λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου! Καλά σκαψίματα, καλά σκαλίσματα, καλά να γίνει ό,τι καταπιαστείς! Πάντως, χαλαράαααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλά αποτελέσματα Μαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ κορίτσια! Κι εσείς καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ