Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

4.3.16

Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Και φέτος είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο νηπιαγωγείο παιδιά του Γυμνασίου Πυθαγορείου μαζί με την καθηγήτρια τους, κ. Μόρφου.
Ειλικρινά σας μιλώ ήταν τόσο όμορφα και αληθινά που συγκινήθηκα μέχρις δακρύων. Για να μην αναφέρω πως ένα από τα κορίτσια ήταν κάποτε μαθήτριά μου!
Το πρωί λοιπόν (αφού συστηθήκαμε) συναντήσαμε την κυρία Έφη, ντυμένη τελείως διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει να ντυνόμαστε. Είχε και διαφορετική συμπεριφορά κάποια στιγμή. Τα μεγάλα παιδιά με τα μικρά μας σε ομάδες συμπλήρωσαν λουλούδια με τα συναισθήματα που τους προκάλεσε αυτή η διαφορετικότητα.





 Έπειτα παρακολούθησαν 2 ταινιάκια που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά σχετικά με την ενδοσχολική βία αλλά και ένα προσφυγόπουλο.


 Οι ήρωες στο πρώτο ταινιάκι ζωντάνεψαν και μας είπαν τα συναισθήματά τους ως οι χαρακτήρες που έπαιζαν.


 Στο δεύτερο ταινιάκι με την προσφυγοπούλα με τη μαντήλα και κάποια στιγμή της ταινίας και μετά, με το σωσίβιο (δυστυχώς δε φαίνεται καλά στη φωτογραφία), ζωντάνεψαν ξανά οι ήρωες αλλά αυτή τη φορά έκαναν διάλογο μεταξύ τους! Ζήσαμε μοναδικές στιγμές ειλικρινά!
Έπειτα οι μεγάλοι ξαναπήραν τα μικρά και κατέγραψαν τα συναισθήματά τους μετά τις προβολές για να δουν τη διαφορά.




 Στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τους νέους μικρούς τους φίλους και έφτιαξαν σε 2 ομάδες, με τα σώματά τους δέντρα, τα οποία για να υπάρχουν και να είναι γερά χρειάζονται κάθε ένα από τα παιδιά της ομάδας.

 Ύστερα πιάσανε όλοι μαζί ένα σεντόνι γερά (μικροί μεγάλοι) και προσπαθούσαν να πετούν τη μπάλα στον αέρα δίχως να τη ρίξουν κάτω. Εκεί γελάσαμε πολύ!!!
 Η όμορφη αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια ομαδική αγκαλιά Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά την καθηγήτρια των παιδιών, κ. Μόρφου, που όπως και πέρσι, έτσι και φέτος μας βοήθησε να γιορτάσουμε την παγκόσμια μέρα ενάντια στην ενδοσχολική βία με έναν πολύ όμορφο και δημιουργικό τρόπο. Επίσης αν δεν ήταν εκείνη και η δωρεά της, δε θα βλέπαμε στο πανί του προτζέκτορα τις ταινίες, μια που εκείνη και η κόρη της μας το χάρισαν το φθινόπωρο. 
Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς! Και του χρόνου!
 

4 σχόλια:

  1. Υπέροχη δουλειά, πραγματικά συγκινητική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα με πήραν τα ζουμιά στο ταινιάκι με το προσφυγόπουλο! Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. πολύ όμορφα και δημιουργικά περάσατε....μπράβο σε όλους σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Una buena colaboración y los niños veo disfrutan.
    Gracias, un besico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ