Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

19.9.16

Το όνομά μου - δραστηριότητες/βιβλίο

Όλοι μας στην αρχή της χρονιάς ασχολούμαστε με τα ονόματα των παιδιών. ΄Ετσι και φέτος είπα να εμπλουτίσω τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με το όνομα του κάθε παιδιού.
Η έμπνευση μου ήρθε από το αγαπημένο meleniro και το βιβλίο του ονόματος (εξαιρετική δουλειά!) και από το πολύ καλό la clase de Miren και την παρουσίαση για το όνομα που μπορείτε να κατεβάσετε με απλή εγγραφή στο slideshare, εδώ.
Σκάναρα τις φωτογραφίες των παιδιών και έτσι μπόρεσα να τις εισάγω στο word  που έφτιαξα. Αλλά μπορείτε να το κάνετε και με απλές φωτοτυπίες (αλλά είναι πιο χρονοβόρο έτσι).
Έπειτα τα έδεσα με ένα μικρό σπιράλ. Σε αυτές τις δραστηριότητες χρησιμοποίησα και τα φύλλα για το όνομα από το πολύ βοηθητικό Λόγου έργον εδώ.
Οι φωτογραφίες δυστυχώς δε βγήκαν πολύ καλές.















Επιπλέον συμπλήρωσα με ονόματα που δεν είχα, τους φακέλους του ονόματος που είχα φτιάξει πέρσι (name folder) εδώ.


Επίσης θα κρατήσω και φέτος τον πίνακα με τα γράμματα του ονόματός μου, εδώ.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το παλιό φύλλο που είχα φτιάξει εδώ ή το παιχνίδι με το όνομά μου και τα δόντια μου εδώ.

Επιπλέον σκοπεύω να δουλέψω πολύ τα ονόματα με καπάκια πλαστικά, με μανταλάκια, με παλιά χρωματολόγια, με βαγονάκια. Τέλος θα χρησιμοποιήσω το υλικό από την Ειρήνη εδώ και από την Τάνια εδώ.


Έφτιαξα και τις μαντεψιές του ονόματος αλλά και τα αρχικά σε διάφορες εκδοχές. Πολύ μου άρεσε και η ιδέα του bingo των φωτογραφιών των παιδιών της τάξης στην αρχή και αργότερα των ονομάτων. Με βοήθησε πολύ το σκανάρισμα των φωτογραφιών. Σας ανεβάζω την εικόνα που μπορεί να σας βοηθήσει.


Ανεβάζω πάλι και το φύλλο με την ιστορία του ονόματός μου, που μπορεί να σας χρειαστεί.


6 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ