Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.9.15

ΣΥΝΤΟΜΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ PORTFOLIO

Επειδή έχουμε πολλά παιδιά, το φωτοτυπικό χαρτί δε μας περισσεύει. Από πέρσι λοιπόν, ενώ με ενδιαφέρουν πολύ οι προτάσεις που βρήκα για το portfolio, δεν μου κάλυπταν το κομμάτι: οικονομία στο χαρτί. Έτσι λοιπόν έψαξα πάρα πολύ και κατέληξα στις συγκεκριμένες προτάσεις που θα τυπωθούν μπρος-πίσω. Βασίστηκα κυρίως στο γαλλικό εκπαιδευτικό μοντέλο, που, αν και απαιτητικό, έχει πολλές ενδιαφέρουσες συνιστώσες. Το βρήκα εδώ και είναι πρόταση του École maternelle d'Allondaz, το οποίο είναι δημόσιο σχολείο.















Παρατηρείτε  στην επικεφαλίδα κάθε φύλλου, κοντά στο όνομα του παιδιού 3 ζωάκια (π.χ. βατραχάκια). Αυτή είναι μία δική μου πρόταση, την οποία θα ξέρει μόνο η συνάδελφος και είναι η εξής: χρωματίζουμε τα ζωάκια ανάλογα με το συνολικό ποσοστό επιτυχίας του παιδιού (όμως αυτό είναι κάτι που μόνο εμείς θα γνωρίζουμε).



14 σχόλια:

  1. φοβερό!!!σύντομο και περιεκτικό!!! ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Unas fichas para sacarles partido.
    Gracias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ja, ja! Mi traductor de Google para iniciar esta traducción del español al griego y no entiendo lo que ha sugerido: "Algunos chips para extraer las partes". Si usted explicó! Muchos besos !!!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου δεν έχω λόγια!!!! Είναι απλά τέλειο! Κι εμένα με προβλημάτιζε η οικονομία στο χαρτί ενώ έψαχνα κι έναν πιο σύντομο τρόπο για συλλογή πληροφοριών.... κι εσύ όλα αυτά τα έκανες πράξη! Χίλια ευχαριστώ!!!!! θα το χρησιμοποιήσω σίγουρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΕΣ! ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ! ΗΔΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΧΑΡΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΑ!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/15

    σε ευχαριστώ πολύ.ιδιαίτερα ενδιαφέρον, περιεκτικό, κι έχει το πλεονέκτημα της οικονομίας και στο χαρτί και στο χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία τα φύλλα, όλα συμπυκνωμένα και οργανωμένα όπως πρέπει. Μπράβο Μαρία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ το χαίρομαι που βρίσκουν τέτοια ανταπόκριση, γιατί τα ψάχνω και τα φτιάχνω από πέρσι το χειμώνα! Ευχαριστώ κορίτσια! Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΑ!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Νίνα!!! Καλή σχολική χρονιά εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  9. μια καλή αξιολόγηση
    Una buena evaluación.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ.ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ,ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ....ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΒΡΕΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ,ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΤΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμάς μας βόλεψαν πολύ τα συγκεκριμένα και τα κρατήσαμε με τις μικροαλλάγές που έκανα (θα τις βρεις εδώ:http://pythagoreionip.blogspot.gr/2016/09/portfolio.html)
      Καλή σχολική χρονιά!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ