Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

1.11.18

Κυκλαδικά ειδώλια και συναισθήματα

Με αφορμή το βιβλίο "Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια" ασχοληθήκαμε με τον κυκλαδικό πολιτισμό με διάφορες δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα:
Τα παιδιά το πρωί βρήκαν στην παρεούλα ένα σωρό καλούδια με τυλιγμένα με κορδέλα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (είχαμε ήδη επισκεφθεί μέσω προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο, το μουσείο όμως τη μόνιμη κυκλαδική έκθεση μπορείτε να τη δείτε σε αυτό το σύνδεσμο: cycladic.gr/page/kikladiki-techni)

Τα ανοίξαμε όλα και τι δε βρήκαμε: βιβλία, αντίγραφα ειδωλίων, σφραγίδες για μελάνι και για πλαστελίνη, παιχνίδια μαθηματικών, στένσιλ για να ζωγραφίσουμε, διαφάνειες για να δούμε, μάσκες για να φτιάξουμε, φυλλάδια και άλλα πολλά.  Ξεκινήσαμε να στήνουμε τη γωνιά της κυκλαδικής τέχνης και να στήνουμε το "Σχολιμουσείο του Πυθαγορείου και μουσείο αφής (όπως το ονόμασαν τα παιδιά) με ειδώλια.Αντίθετα με τα υπόλοιπα μουσεία, εμείς μπορέσαμε να αγγίξουμε και να περιεργαστούμε όλα τα εκθέματα, όπως θα κάναμε στο μουσείο αφής .

 

Κάναμε ένα φύλλο συμμετρίας με το κυκλαδικό ειδώλιο και για την προσπάθειά μας πήραμε σφραγίδα με μελάνι ένα κυκλαδικό ειδώλιο.

 

Περισσότερα φύλλα εργασίας  (από το Λόγου έργον) με την κυκλαδική τέχνη εδώ.

 

Κάναμε όμως και πήλινες σφραγίδες πάνω σε μαλακή πλαστελίνη, πάλι διάφορα ειδώλια, όπως ο  εγείρων πρόποσιν, βιολόσχημο κ.ά.

 

Στις γωνιές διαβάσαμε βιβλία σχετικά, φτιάξαμε δικά μας ειδώλια με στένσιλ, είδαμε στο φως διαφάνειες (κάτι σαν το παλιό view master).

  Φτιάξαμε τις δικές μας κεφαλές/μάσκες κυκλαδικών ειδωλίων και διακοσμήσαμε ειδώλια.
Παλαιότερες σχετικές δραστηριότητές μου, φύλλα εργασίας και υλικό για τον κυκλαδικό πολιτισμό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ