Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

30.1.19

Διάφορες δραστηριότητες δεινόσαυροι

Παιχνίδια στις 2 γωνιές των δεινοσαύρων και μελέτη εξειδικευμένων περιοδικών σχετικών με το θέμα.

  


Οι κινητές κάρτες με το αλφαβητάρι των δεινοσαύρων είναι από την Τάνια (εδώ)
    
Στη γωνιά των δεινοσαύρων έχουν μπει και 2 επιτραπέζια που είχα φτιάξει παλαιότερα. Μπορείτε να τα βρείτε για εκτύπωση εδώ και εδώ. Μέμορι δεινοσαύρων εδώ. Παιχνίδι πρόσθεσης εδώ. Βρες τον άλλο μισό δεινόσαυρο εδώ. Το μπινγκο των δεινοσαύρων εδώ. Μπίνγκο με αριθμούς και δεινόσαυρους εδώ (κάτω). Η ΑΒ των δεινοσαύρων (πεζά-κεφαλαία)  εδώ. Το ημερολόγιο ρουτίνας της τάξης με δεινόσαυρους εδώ. Πίνακας γενεθλίων και καιρού εδώ.

Παρουσίαση των φύλλων έρευνας

 
  
Στένσιλ με δεινόσαυρους στη γωνιά ζωγραφικής


Παρατήρηση αληθινών απολιθωμάτων από αμμωνίτες, τριλοβίτη, φυτά και κοχύλια. Αμμωνίτες μπορείτε να δείτε και στο  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στους Μυτιληνιούς. Τα συγκεκριμένα απολιθώματα αγοράστηκαν από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και από το Ευγενίδειο ίδρυμα.
 




Τα υπόλοιπα από τα γράμματα εδώ

Είχαμε την τύχη ένας από τους μαθητές να επισκεφθεί στις διακοπές το πάρκο δεινοσαύρων και να μας κάνει παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο από εκεί. Επίσης είδαμε φωτογραφίες από το πάρκο δεινοσαύρων στην Κερατέα από προσωπικό υλικό. Παρόμοιο υλικό είδαμε από το μουσείο Φυσικής ιστορίας Γουλανδρή με έμφαση στον σκελετό του τρικεράτοπα.

 

 


Ταξινομήσαμε στην ολομέλεια τρισδιάστατα μοντέλα δεινοσαύρων σε φυτοφάγους και σαρκοφάγους βάσει 3 χαρακτηριστικών γνωρισμάτων: πόδια (σαυρόποδο/θηριόποδο) και νύχια, δόντια και σιαγόνες, στάση σώματος (στέκονταν στα 2 ή στα 4 πόδια).


 
 
Διάγραμμα Venn: Φυτοφάγοι και σαρκοφάγοι δεινόσαυροι


 
 

Σχετικό φύλλο εργασίας και οι υπόλοιπες κάρτες εδώ.


Φτιάχνουμε απολιθώματα ιχνών σε πηλό και πλαστελίνη

   


Ίχνη φυτοφάγου που τον κυνηγά σαρκοφάγος δεινόσαυρος σε πηλό.


  
Πολλά ίχνη σε πλαστελίνη!

Μερικά από τα φύλλα εργασίας που κάναμε:



Το πατρόν από τα πατουσάκια που τους έφτιαξα με πράσινο χαρτί.


Τα παρακάτω τα εκτύπωσα ασπρόμαυρα και το κάναμε σαν βιβλιαράκι με κύριο στόχο το να έχουν το λεξιλόγιο που κάναμε στο σπίτι για πάσα χρήση.

 



Φτιάξαμε  σελιδοδείκτες με την πρόταση "Αν ήμουν παλαιοντολόγος θα...". Πλαστικοποιήθηκαν για να τους πάρουν σπίτι τα παιδιά.

 



Αν ήμουν δεινόσαυρος τι θα έκανα;

 




Αν ήμουν δεινόσαυρος τι δεινόσαυρος θα ήμουν;





Φτιάξαμε ατομικά lapbook με θέμα τους δεινόσαυρους (τα μετέφρασα τα περισσότερα από εδώ). Το αβγό δεινόσαυρου από εδώ.

  


 



4 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ