Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

31.1.20

Όταν ο Λεονάρντο συναντήθηκε με το Bee bot

Ασχοληθήκαμε πολύ και με τις εναλλακτικές/ τις διαφορετικές Μόνα Λίζα (κάποιες μας ενθουσίασαν ιδιαίτερα). 
Είδαμε Τζοκόντες που έφτιαξαν ή θα μπορούσαν να έχουν φτιάξει άλλοι ζωγράφοι:





Παρωδίες της Τζοκόντα: Τι εκφράσεις, γκριμάτσες ή σωματική στάση θα έπαιρνε η Μόνα Λίζα αν ήταν πλακατζού;


Εκτός όμως από ζωγράφους ενέπνευσε και το μεγάλο μας Μάνο Χατζιδάκι. Ακούσαμε αποσπάσματα από το "Χαμόγελο της Τζοκόντας" όση ώρα έψαχναν με το ζευγαράκι τους να βρουν μία κρυμμένη και πειραγμένη Τζοκόντα. Η οδηγία ήταν να μην δει κανένας άλλο την κάρτα που θα έβρισκαν, παρά μόνο οι ίδιοι. Τους είπα επίσης ότι υπάρχει μόνο μία αυθεντική Μόνα Λίζα που τους έχει ένα μήνυμα. Αφού βρήκαν όλοι, ένα  ένα ζευγαράκι  (εκτός από αυτόν με την αυθεντική) μας έλεγε τι έπαθε η δική του Μόνα Λίζα και μετά μας την έδειχνε, π.χ. η δική μου ντύθηκε αστροναύτης, εμένα κουρεύτηκε σαν αγόρι, εμένα ντύθηκε σούπερμαν... κ.λ.π.



Ώρα να χρησιμοποιήσουμε και την τεχνολογία προς άγραν της αυθεντικής Μόνα Λίζας. Στη μεγάλη σχάρα που φτιάξαμε τα παιδιά καλούνται να φτάσουν στην αυθεντική Μόνα Λίζα. Η διαδρομή ήταν εύκολη και η επιτυχία δεδομένη. Μολαταύτα πρώτα περπατήσαμε τα τετράγωνα και κάναμε τις κινήσεις που θα προγραμματίζαμε τη μέλισσα να κάνει. Το ξανασυζητήσαμε και έπειτα όλοι με τη σειρά σε μια  εύκολη σχετικά διαδρομή χωρίς περιορισμούς.






Είπαμε να τα δυσκολέψουμε λίγο. Τα παιδιά κλήθηκαν να ξεκινήσουν από την Ελλάδα (σημαία ελληνική) και να φτάσουν στην Ιταλία (ιταλική σημαία) του Λεονάρντο και της Τζοκόντα. Εκεί όμως βάλαμε περισσότερες στροφές και τον κανόνα, να φτάσουν χωρίς όμως να πατήσουν σε άλλη χώρα/σημαία. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο.







Διασκεδάσαμε πολύ!!!



2 σχόλια:

  1. Τέλειο Μαρία μου και εμείς έχουμε ξετρελαθεί με μελισσούλα μας
    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρέσει πολύ στα μικρά, είναι αλήθεια! Ευχαριστούμε! Πολλά φιλιά Λία! ;)

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ