Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

23.1.20

Η δική μου Μόνα Λίζα

Αποτέλεσμα εικόνας για μονα λιζα

Μεγάλη πρωταγωνίστρια σε αυτό το πρόγραμμα η αγαπημένη του Λεονάρντο, Μόνα Λίζα από το Τζοκόντο. Σε αφίσα μεγέθους Α3 παρατηρήσαμε τον πίνακα. Είδαμε ότι δεν έχει φρύδια. Σχολιάσαμε το χαμόγελό της και τα μάτια της που μας κοιτάνε όπου και να σταθούμε. Βρήκαμε κι άλλα μυστικά της μέσα στο βιβλίο Λεονάρντο αλλά και στην εφαρμογή του Μουσείου του Λούβρου που λέγεται La Joconde focus και μας δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε (με τη βοήθεια του υπεύθυνου συντηρητή της) τα μέρη της Μόνα Λίζα σε μεγέθυνση, να τη συγκρίνουμε με το παρόμοιο πορτρέτο του μαθητή του Ντα Βίντσι (έκθεμα που βρίσκεται του μουσείο του Prado) αλλά και να τη δούμε σε διάφορα φάσματα. (https://focus.louvre.fr/fr/la-joconde).

 


 


Με πολλή αγάπη δοκιμάσαμε να φτιάξουμε ατομικά τη δική μας Μόνα Λίζα σε Α4, το οποίο και πλαστικοποιήσαμε ώστε να μπορούν τα παιδιά να πάρουν τα υπέροχα έργα τους στο σπίτι. Στα παιδιά δόθηκε το παρακάτω template. Τα αποτελέσματα μοναδικά!

Αποτέλεσμα εικόνας για Mona-Lisa-Template.pdfΣυνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ