Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

21.10.12

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Μια ιδέα που μου ήρθε ψάχνοντας υλικό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (εκτός από τις πολύ όμορφες και συγκινητικές προτάσεις των περισσότερων συναδέλφων) είναι η ταινία "Το ξυπόλητο τάγμα", του 1954 του Γκρεγκ Τάλλας. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία 160 παιδιών.
Φυσικά δε μιλάω για ολόκληρη την ταινία αλλά για ένα μικρό απόσπασμα που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και σκοπεύω να το δείξω σαν ερέθισμα προς συζήτηση με τα παιδιά. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν περισσότερο  με ένα άλλο παιδί παρά με έναν ενήλικα. Γι' αυτό και θα τους το δείξω. Μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ - YouTube

 

 

4 σχόλια:

  1. ΝΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΜΑΡΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα. Λοιπόν, το δοκίμασα το βιντεάκι και παρατήρησα ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών και κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑΑΑΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩΩ.....ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ...!!!!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ..ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία προσέγγιση! Είναι τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε τελικά και τελείως διαφορετικά από τα τετριμμένα. Καλή συνέχεια συναδέλφισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ