Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

30.10.12

ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ


Σήμερα ξεκινήσαμε να μιλάμε ο καθένας για το σπίτι του. Τι πιο καλή ευκαιρία από τον πίνακα με το δωμάτιο του Βαν Γκογκ στο κίτρινο σπίτι, στο Αρλ;
 
    • Την ιδέα την πήρα από το βιβλίο της Νιάρχου-Λουΐζου, "Παιχνίδια με την τέχνη 3-5 χρόνων", εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Έχει διάφορες δραστηριότητες και πληροφορίες για τον πίνακα.
       
    • Βρήκα και τον πίνακα ήδη έτοιμο για παζλ, οπότε τον εκτύπωσα, τον πλαστικοποίησα και έτοιμο το παζλάκι! (Φέτος θα τα δουλέψω πολύ τα παζλ).
    • Μιλήσαμε για τη ζωή του και είδαμε πίνακες από βιβλία και παρουσιάσεις.
    • Διαβάσαμε το παραμύθι της Φίλιας Δενδρινού "Το καπέλο του καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ", εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ.
    • Με αφορμή αυτό το βιβλίο, πήρα ένα μαγικό καπέλο το οποίο με το που το φορούσε κάποιος μεταμορφωνόταν σε Βαν Γκογκ και ζωγράφιζε με την τεχνοτροπία του.
     
    • Ζωγραφίσαμε την έναστρη νύχτα αφού πρώτα φτιάξαμε το παζλ. Γενικώς δε μου αρέσει να δίνω φωτοτυπίες για γέμισμα, όμως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ευκαιρία τα παιδιά να φύγουν στο τέλος της χρονιάς έχοντας στο φάκελο τους αρκετά διάσημα έργα, κι ας μην τα θυμούνται όλα.
    • Παίξαμε με τα αγαπημένα μου παζλ με βέλκρο.

     
    • Μπέρδεψα σε μεγάλα κομμάτια 2 απεικονίσεις του καφενείου στο Αρλ τη νύχτα και οι 2 ομάδες κλήθηκαν να βρουν τα δικά τους κομμάτια για να συνθέσουν το παζλ.
     
    • Παίξαμε ντόμινο (πάλι από το βιβλίο της Νιάρχου-Λουΐζου).
    • Ψηφίσαμε το αγαπημένο μας έργο (σε αυτό το φύλλο εργασίας επιμένω γιατί θέλω να εξασκηθούν τα παιδιά στο πως να δουλεύουν έναν πίνακα διπλής εισόδου). 
      • Η μαμά ενός νηπίου είναι από την Ολλανδία, οπότε του ζήτησα να μας φέρει ένα χάρτη της χώρας και να μας δείξει που είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Βαν Γκογκ.
      • Τέλος, ένα βίντεο για τον Βαν Γκογκ που βρήκα στο διαδίκτυο.



      Τα παζλ και φύλλο εργασίας


      4 σχόλια:

      1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ . ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;

        ΑπάντησηΔιαγραφή
        Απαντήσεις
        1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ. ΑΝ ΔΕ ΦΟΒΑΣΑΙ ΙΟΥΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ.
          ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Π.Χ. ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΠΑΝΙΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

          Διαγραφή
        2. ΚΙΚΗ, ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΩ.

          Διαγραφή
      2. Πολύ όμορφη η συνέχεια του προγράμματος! Το δωμάτιο του Βαν Γκογκ είναι από τους αγαπημένους μου πίνακες! Μπράβο για μια ακόμη φορά!

        ΑπάντησηΔιαγραφή

      .

      .

      ΕΤΙΚΕΤΕΣ