Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.10.14

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Λόγω του μεγάλου όγκου παιδιών, έχω φτιάξει μέσα στην τάξη 5 μικρές γωνιές με δεινόσαυρους: 2 με τρισδιάστατα μοντέλα για να παίζουν (οι οποίες εμπλουτίζονται καθημερινά από τα ίδια τα παιδιά), 1 με βιβλία, 1 του υπολογιστή και 1 του μαγικού κουτιού με τις δραστηριότητες, όπου εκεί συμπληρώνεται καθημερινά με μικρό δραστηριότητες που έφτιαξα και που έχω βρει  και στα συναδελφικά ιστολόγια, όπως της Τάνιας, το Λος Νίνος, της Ανθής κ.ά, που αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι να αναφέρω. (Κάποια στιγμή θα τα συμμαζέψω όλα και θα κάνω μια συγκεντρωτική ανάρτηση με δικτυογραφία).







Φτιάχνουμε κατασκευές, συλλέγουμε υλικό (όπως φτέρη, που ήταν από τα πρώτα φυτά του κόσμου μας και υπάρχουν από την εποχή των δεινοσαύρων), φτιάχνουμε κάρτες με σύνθετες λέξεις και δουλεύουμε σε εννοιολογικούς χάρτες. 





Βρήκα και το παρακάτω ηλεκτρονικό αναγνωστικό για δεινόσαυρους, που αργότερα θα το εντάξω στη γωνιά του υπολογιστή. Το συγκεκριμένο για το πρόγραμμα ήταν ό,τι έπρεπε.


Συνεχίζεται...



5 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ