Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.3.15

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ Τ.Π.Ε. ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κατά καιρούς έχω ανακαλύψει σε διάφορα ιστολόγια χρήσιμες συνδέσεις, στις οποίες μπορώ να φτιάξω χρήσιμο υλικό για το μάθημά μου ή αν εγγραφώ να βρω κάποιο δωρεάν. Επιπλέον, συνδέσεις που με βοήθησαν να κάνω τις αναρτήσεις πιο λειτουργικές. Τις συγκέντρωσα λοιπόν όλες και σας τις ανεβάζω.


 

 • https://versal.com/ (μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο μάθημα στον υπολογιστή)
 • https://www.thinglink.com (φτιάχνετε αφίσες διαδραστικές, το είδα στην Ευγενία Ασίκη)
 • http://www.pizap.com/ (μπορείτε δωρεάν να επεξεργαστείτε με πολλούς τρόπους μία εικόνα)
 • https://prezi.com (με αυτό φτιάχνετε παρουσιάσεις που κινούνται (από πέρσι μας το έλεγε η Τάνια!)


 • http://www.2shared.com/ (είναι ασφαλές στο να ανεβάζεις μία παρουσίαση που θες οι άλλοι να κατεβάσουν από το ιστολόγιό σου. Το βρήκα στη Μυρτώ.)
 • http://www.slideshare.net/ (γνωστό πλέον, το χρησιμοποιώ καιρό. Εκεί μπορείτε να ανεβάσετε μία παρουσίαση και μετά με τον κωδικό να την συμπεριλάβετε αυτούσια και στην ανάρτησή σας)
 • https://sites.google.com (για να μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία σε διάφορες μορφές και να τα εντάξετε σε μία ανάρτηση για κατέβασμα. Μου το πρότεινε η Εύη).
 • Η νηπιαγωγική Τρέλα (Η κοινότητά μας στο g+, όπου εύκολα και γρήγορα βλέπετε τις αναρτήσεις που σας ενδιαφέρουν κι ελεύθερα ανεβάζετε τις δικές σας. Πώς; Πατάτε στην ανάρτησή σας το κουμπί g+. Αντί για δημόσιο επιλέγετε την κοινότητα και ένα θέμα της (π.χ. συζήτηση, βίντεο κ.λ.π.). Σας βγάζει στο Δημόσιο (πράσινο κουμπί), Αντικατάσταση. Το πατάτε και έπειτα Κοινή χρήση. Η ανάρτησή σας θα κοινοποιηθεί και στην κοινότητα αλλά και στο δικό σας λογαριασμό g+.

 • http://www.bloglovin.com/ (μπορείτε να βάλετε το ιστολόγιο σας και να βλέπετε γρήγορα αναρτήσεις άλλων ιστολογίων που ακολουθείτε, εξοικονομώντας χρόνο)

Ελπίζω κάποια από αυτά να σας φανούν χρήσιμα. Εγώ τα χρησιμοποιώ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορά.
3 σχόλια:

 1. Σε ευχαριστούμε πολύ Μαρία. Κάποια sites τα ήξερα αλλά σίγουρα έμαθα πολλά ακόμα! Πολύ χρήσιμη ανάρτηση να έχει τόσες πηγές συγκεντρωμένες! Μπράβο σου.
  Την καλημέρα μου
  Νίκη by mommywiki.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευχαριστουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ