Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.11.15

Παράξενη σαν και σένα - Φρίντα Κάλο

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μπορέσετε να κατεβάσετε μία σύντομη παρουσίαση με διάσημα άτομα με ειδικές ανάγκες.



Τη Φρίντα Κάλο τη λατρεύω (1, 2, 3 σύνδεσμοι για παλαιότερες εκπαιδευτικές προτάσεις μου σχετικές με την Κάλο). Μία εξαιρετική ανάρτηση  βρήκα στο πολύ ενδιαφέρον: sykees8.blogspot.gr (εδώ), σχετική με τη διαφορετικότητα της Κάλο.

 Αυστραλός cartoon artist Gavin Aung Than σκέφτηκε όλους εμάς που παλεύουμε να ενταχθούμε στα κοινωνικά πρότυπα. Δημιούργησε μια ιστορία για τη διαφορετικότητα. 
Η Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderon (1907-1954) γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη έξω από το Μεξικό. Στη ζωή της πάλεψε για την υγεία της, για τη θέση της στην κοινωνία ως γυναίκα και καλλιτέχνις και για την αγάπη. Στα έργα της δεν παρέλειψε να υπερτονίσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή. Τα πυκνά της φρύδια έγιναν σύμβολο του ανένταχτου χαρακτήρα της και της μάχης για τα δικαιώματα των γυναικών και των αδυνάτων. Αν και οι ιστορικοί τέχνης την τοποθετούν στoυς εκπροσώπους του σουρεαλισμού, η ίδια περιγράφει την τέχνη της ως ρεαλιστική: «Δεν ζωγράφισα ποτέ όνειρα. Ζωγράφισα τη δική μου πραγματικότητα». Πηγή



Η δική μου προσέγγιση είναι: δίνω πρώτα μπερδεμένες τις παρακάτω εικόνες και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται, τις βάζουμε στη σειρά που εμείς θέλουμε, προβληματιζόμαστε. Στο τέλος διαβάζουμε όλη την ιστορία όπως την προτείνει ο καλλιτέχνης.









 Ό,τι κάναμε το βάλαμε στη γωνιά των ΑμεΑ που για λίγο θα γίνει η γωνιά της Φρίντα Κάλο. Τα παζλ και το υλικό που βάλαμε καθώς και τα φύλλα εργασίας που χρησιμοποίησα θα τα βρείτε εδώ και εδώ
Παρακολουθήσαμε παρουσίαση των έργων και βίντεο από το μουσείο της Κάλο, το "Γαλάζιο Σπίτι".

Συνθέσαμε το μεγάλο παζλ του πίνακα της Κάλο με το Ριβέρα, τη μέρα του γάμου τους.



4 σχόλια:

  1. Μαρία εξαιρετικη δουλεια με την Φρίντα και πριν και τώρα!!!Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. También a mi me gustan los cuadros de Frida.
    Un besico.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ