Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

30.11.15

"Ασημάκης, το πολύχρωμο ψαράκι"

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος "Αυτός ο κόσμος ανήκει σε όλους μας" μαθαίνουμε πως ένα πολύ ισχυρό "όπλο" απέναντι στη διάκριση, την ενδοσχολική βία και το ρατσισμό είναι η φιλία και οι φιλικές συμπεριφορές.
Με βάση αυτό το σκεπτικό επέλεξα φε΄τος να δουλέψουμε ένα βιβλίο που ομολογώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχει στα ελληνικά "The rainbow fish"  ή αλλιώς "Ο Ασημάκης το πολύχρωμο ψαράκι" των εκδόσεων Παπαδόπουλος.


Αφού βρήκα και την ελληνική έκδοση αποφάσισα να το δουλέψουμε μέσα στην τάξη. Ανοίγοντας το βιβλίο βρήκαμε ένα γράμμα από τον Ασημάκη που μας μιλούσε για τη φιλία (εδώ πλαίσιο) Διαβάσαμε το παραμύθι και το συζητήσαμε. Έπειτα τους διάβασα το παραμύθι από καρτέλες και έπειτα στις ίδιες καρτέλες τα παιδιά κλήθηκαν να βάλουν τα λόγια που είπαν οι ήρωες (το βρήκα δωρεάν εδώ). Σας ανεβάζω μεταφρασμένα τα λόγια σε φούσκες.






Συζητήσαμε πάλι για τις φιλικές και τις εχθρικές χειρονομίες και συμπεριφορές. Μετά συμπληρώσαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας.


Παίξαμε με τον Ασημάκη διάφορα παιχνίδια που μετά τοποθετήθηκαν στη γωνιά της φιλίας (αυτή η γωνιά τελικά γίνεται μπαλαντέρ ή θεματική, διότι δεν έχω και άλλο χώρο). Το περισσότερο υλικό είναι από τον παραπάνω σύνδεσμο. Κάποια όμως τα βρήκα στα εξής:
Μετέφρασα τις προφορικές ερωτήσεις που βρήκα εδώ.

  •  Τελικά όμως χρησιμοποίησα αυτές που βρήκα στον πρώτο σύνδεσμο.


  • Οι δυνατότητες με τον Ασημάκη είναι πάρα πολλές κι απορώ πως μας έχει ξεφύγει τόσο καιρό κι ας υπάρχει στα ελληνικά.
  • Εμείς κάναμε και τα παρακάτω φύλλα εργασίας. Το πρώτο μετά από συζήτηση.





  • Και κάποια ακόμα σε ελληνική μετάφραση:
  
  •  Και ένα βιβλιαράκι, το βρήκα  κι αυτό εδώ.
  • Ένα εύκολο pdf  εδώ
  • Και μια κατασκευή που θα κάνω του χρόνου γιατί μου άρεσε πολύ, τα λέπια της φιλίας:


7 σχόλια:

  1. Τέλεια Μαρία! Πετάς κορίτσι μου με αστείρευτο κέφι και ζωντάνια! Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετάω, κολυμπάω κι άλλες φορές ψιλοπνίγομαι, όπως αυτό τον καιρό! Χα χα! Ευχαριστώ Νίκη μου! Πάντα με τα καλά σου λόγια! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  2. Το ευχαριστώ είναι λίγο.... εξαιρετικό υλικό που τόσο απλόχερα μοιράζεσαι πάντα μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπημενη μου Μαρία ενα μεγάλο ευχαριστώ για το υλικό και τις όμορφες προτάσεις σου!η δουλεια σου με τρελλαίνει !δεν το συζητω!καλό ΣΒΚ και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Unas tarjetas muy bonitas para trabajar el mar.
    Besos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ