Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

1.12.15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια το πίντερεστ, μια οι συνάδελφοι που κάνουν εξαιρετική δουλειά, φέτος ψήθηκα κι εγώ να κάνω αντίστροφη μέτρηση στο σχολείο για τα Χριστούγεννα. λίγο πιο τρισδιάστατη. Κι επειδή πνίγομαι και δεν προλάβαινα να φτιάξω και αυτό, έκανα μια μικρή πατέντα.
Πήρα τα αινίγματα που είχε φτιάξει η meleniro, τις απαντήσεις που είχε φτιάξει η Κική σε κάρτες  που τα είχα κι αυτά πλαστικοποιημένα, τα ένωσα με κάρτες αρίθμησης χριστουγεννιάτικες που επίσης είχα κι έφτιαξα τα φετινά "στολίδια" του μεγάααααααλου μας δέντρου!

 • Βρήκαμε λοιπόν το φάκελο (εδώ ο φάκελος)
 • Διαβάσαμε τις οδηγίες και βάλαμε το πρώτο βαμβάκι στη γενειάδα του Άη Βασίλη. 
 • Βάλαμε στη σειρά αριθμητικά τις κάρτες και με την ίδια σειρά τις τοποθετήσαμε στο δέντρο (εδώ). 
 • Αφού βρήκαμε την απάντηση στο αίνιγμα κερδίσαμε και το πρώτο μας στολίδι. Έτσι κάθε φορά που βρίσκουμε αίνιγμα θα το αντικαθιστούμε και με στολίδι μέχρι να γεμίσει το δεντράκι μας. Ιδέα της Κυριακής και εφαρμογή της Δευτέρας. Βασικά με έσωσαν οι κρίκοι βιβλιοδεσίας που είχα πάρει για άλλο λόγο και γλίτωσα πολύ χρόνο. Δεν ξέρω για το αισθητικό πλαίσιο αλλά το εκπαιδευτικό με καλύπτει. Θα συμπληρώσουμε και με τις κατασκευές μας και θα γίνει όμορφη η γωνιά των Χριστουγέννων!Θα δω πως θα πάει κι αν μ' αρέσει θα το κρατήσω.
Καλό μήνα και δύναμη σε όλους!

4 σχόλια:

 1. πολύ όμορφο Μαρία μου !!!
  καλή αρχή στα χριστουγεννιάτικα σας !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλές οι ιδέες!!Τα συνδύασες τέλεια!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!! ΦΙΛΙΑ!!!!
  Muy bonito. Gracias

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ