Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

6.12.16

Διάστημα

Εβδομάδα διαστήματος και ασχολούμαστε με πλανήτες, αστερισμούς και εξωγήινους! Η προσέγγιση και το υλικό που χρησιμοποιώ  βρίσκεται εδώ. Όμως φέτος κάναμε και κάτι καινούριο που πολύ τα ενθουσίασε τα μικρά μου. Μιλώντας για τους αστερισμούς, τους έφτιαξα με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και χρυσά αστέρια το σύμπλεγμα της μεγάλης άρκτου. Τα παιδιά κλήθηκαν να ενώσουν με κιμωλία τα αστέρια και να το φτιάξουν το καθένα σε ατομική κάρτα που πήρε σπίτι. Το αυτοκολλητάκι μπήκε επίτηδες για να ξέρουν τα παιδιά πως πρέπει να κρατούν την κάρτα. Η ιδέα είναι από εδώ.


Ο αγαπημένος μας εξωγήινος ΧΨΩ (εδώ) μας έστειλε και φέτος γράμμα αλλά φρέσκα "δώρα" να περιεργαστούμε και να μάθουμε παίζοντας.Ξεκινήσαμε εκτός από τα ατομικά μας ασημοσκονισμένα φεγγάρια να φτιάξουμε και ένα μεγάλο φεγγάρι με τύπωμα από φελλό αλλά νηπιαγωγείο γαρ, καταλήξαμε να φτιάξουμε τον "Εξωγηινοπλανήτη"! Κουραστήκαμε με τα τυπώματα, τις ζωγραφιές, τα κοψίματα και τα γκλίτερ και φεύγοντας αστραφτοκοπούσαμε. Το συνεργατικό αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε. (Σημ.: τελικά η ασημόσκονη δε φαίνεται πάνω στην άσπρη τέμπερα- μισό κιλό βάλαμε, δε φαίνεται καθόλου!)

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/12/16

  Μαρία υπέροχο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κι όμως κάτι φαίνεται Μαρία! Απίθανο αποτέλεσμα! Μπράβο σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ! Παλεύω να φτάσω την Κατερίνα στο γκλίτερ αλλά δεν τη φτάνω με τίποτε! Χα χα! Φιλιά!!!

   Διαγραφή
 3. υπέροχο αποτέλεσμα !!!
  όσο για χρυσόσκονες και ασημόσκονες απευθυνόμαστε στον "εθισμένο-ειδικό"....χαχαχαχχαχαχα
  απίθανο Μαρία μου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατερίνα μου, όσο και να προσπαθώ δε σε φτάνω με τίποτα! Χα χα!!! Καλημέρα!!!

   Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ