Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

16.3.19

Αγώνας δρόμου ρομπότ

Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά κλήθηκαν να εκτιμήσουν ανάμεσα στα δύο ρομπότ (το ποντικάκι μας το έφερε ο κύριος Δεινοσαυρίδης) Κιμέλ και ποντίκι, ποιο θα τερματίσει πρώτο ή αν θα έρθουν ισοπαλία. Κατέγραψαν την υπόθεσή τους και μετά τον αγώνα το αποτέλεσμα στο παρακάτω φύλλο. Εμείς γνωρίζαμε ότι το bee bot κινείται  15 εκ. ενώ το mouse 12 εκ..




Αποφασίσαμε μαζί να προγραμματίσουμε 5 βήματα μπροστά (χωρίς πρώτα να έχουμε δοκιμάσει το ποντίκι πόσο προχωρά και κανείς δεν το πρότεινε). Και ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε. Αν και το ποντίκι ξεκίνησε με φόρα, νικήτρια βγήκε η μελισσούλα μας, η Κιμέλ!


Καταγράψαμε το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια κλήθηκαν να υπολογίσουν αν προγραμματίσουμε τα ρομπότ να κάνουν 8 βήματα, μέχρι που θα φτάσει το καθένα περίπου, αφού είχαν δει πως κινείται το ποντίκι. Για τη μέλισσα που είναι εξοικειωμένα με τη χρήση της μπόρεσαν να υπολογίσουν με αρκετή ακρίβεια. Όμως και για το ποντίκι δεν έπεσαν και πολύ έξω.


Μαζί στην αφετηρία τα δύο ρομποτάκια. Τα παιδιά υπολόγισαν πως αν η Κιμέλ θέλει 8 βήματα για να τερματίσει, το ποντίκι θέλει μάλλον 10-11. Η πλειοψηφία είπε να προγραμματίσουμε 10 βήματα το ποντίκι και πολύ σωστά επέλεξαν. Η απόφαση μας δικαίωσε.


Κάναμε δοκιμές και στη βάση μας με τα τετράγωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ