Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

6.10.15

Επιτραπέζιο φωνολογικής ενημερότητας

Για τη γωνιά της φωνολογικής ενημερότητας (με αφορμή τον Τσέστερ), βρήκα μια ιδέα για επιτραπέζιο από εδώ αλλά κράτησα μόνο τη βάση και το άλλαξα.




Το παιχνίδι παίζεται με 2 παιδιά ή 2 ζευγάρια, που το καθένα έχει μία καρτέλα. (Εγώ για να μην τα μπερδέψουν κόλλησα αυτοκόλλητα καρδιές στο ένα - μαργαρίτες στο άλλο).
Συγκεκριμένα, τα παιδιά καλούνται ρίχνοντας το ζάρι να βρουν τον ήχο του γράμματος και να το βρουν ανάμεσα από τις κάρτες της ΑΒ που έχουν στην κατοχή τους. 
Αν το βρουν σωστά κερδίζουν μία μάρκα Τσέστερ και γεμίζουν τα κουτάκια (τις μάρκες-τετραγωνάκια θα τις βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο). Όταν πέφτουν σε Τσέστερ ξαναπαίζουν. Κερδίζει όποιος ή όποιο ζευγάρι έχει γεμίσει τα περισσότερα κουτάκια.






(Ξέχασα να βάλω τα γράμματα, οπότε απλώς τα γράφετε με το χέρι!)


Κι ένα επιτραπέζιο από τον ίδιο σύνδεσμο για εξάσκηση στο μέτρημα. Σε κάθε Τσέστερ ξαναπαίζουν, ενώ στο φράχτη χάνουν τη σειρά τους.







6 σχόλια:

  1. Τέλειο το επιτραπέζιο με τον Τσέστερ. Τσεστερομανία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλφάβητο διασκέδαση
    Un alfabeto muy divertido.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλειο παιχνίδι!!!Λατρεύω το υλικό σου Μαρία!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο το επιτραπέζιο.... και φυσικά σε αυτό συμβάλλει και ο αξιαγάπητος Τσέστερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ όλες! Κι εγώ νομίζω πως ο Τσέστερ θα παίξει ρόλο όταν θα το εισάγω στη γωνιά της φωνολογικής ενημερότητας. Πολλά φιλιά σε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ