Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

15.10.15

"Sensory bottles" ή Γωνιά με μπουκάλια

Φέτος, με το άτιμο το pinterest που μας ξεσηκώνει με τις χιλιάδες ιδέες και προτάσεις, κόλλησα με αυτά τα μπουκαλάκια που τα γεμίζεις διάφορα πράγματα και κάνεις εξίσου διάφορα μαγικά πράγματα. 
Έφτιαξα λοιπόν κι εγώ τα δικά μου για φέτος που θα μπαίνουν όμως σταδιακά και θα εναλλάσσονται, και κάποια πιθανόν να είναι και με εποπτεία. Επίσης, κόλλησα τα καπάκια με σιλικόνη (για σιγουριά) και έβαλα και σελοτέιπ όπου το θεώρησα χρήσιμο, εκτός από τα μπουκάλια όσφρησης. Προς το παρόν έχω εμφανίσει μόνο τα τελευταία, ενώ τα υπόλοιπα μετά τη μετακόμιση.
 

Για τις ελεύθερες δραστηριότητες και τις γωνιές μαθηματικών και φωνολογικής ενημερότητας έφτιαξα τα μπουκάλια των αριθμών και των γραμμάτων/λέξεων, όπου τα παιδιά, αν θέλουν, μπορούν να καταγράψουν αυτά που βρήκαν μέσα στο μπουκάλι τους και σκέφτομαι αν υπάρχει εξέλιξη να βάζω αυτά τα φύλλα και στο portfolio.




Μια που τις έφτιαξα, ανεβάζω τις ετικέτες αλλά και μέρος από αυτά που έβαλα μέσα σε διάφορα μπουκάλια.



  • Χρησιμοποίησα κυρίως τα μπουκαλάκια από τις σόδες ΒΙΚΟΣ που μου άρεσε το μέγεθος. Στα περισσότερα έκανα ανάμειξη με νερό και γλυκερίνη - 5 ευρώ το λίτρο στα φαρμακεία. Σε άλλα έβαλα σκέτο νερό, σε άλλα το μισό baby oil και σε άλλα το μισό τηγανόλαδο παλιό.

1.Τα πρώτα τα έφτιαξα για χαλάρωση. Χρησιμοποίησα τις μπάλες για τον κήπο που φουσκώνουν με το νερό. Πήρα από τα Jumbo διάφορα χρώματα (βάλτε ελάχιστες γιατί φουσκώνουν πολύ!). Στα άλλα έβαλα νερό, γλυκερίνη, χρώμα ζαχαροπλαστικής και γκλίτερ!




2. Ο καιρός σε μπουκάλια: νερό, λάδι μωρών, πον πον για ήλιο και σύννεφα, πούλιες για βροχή και νιφάδες πλαστικές για χιόνι.






3. Πρόσμιξη χρωμάτων με νερό, παλιό τηγανόλαδο και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε πρώτα το νερό και μετά το λάδι!



4. Μαγνητισμός: διάφορα πραματούλια, σιδερένια αντικείμενα κι ένας καλός μαγνήτης!





9 σχόλια:

  1. πλάκα κάνεις !!!!
    ξετρελάθηκαααααααα !!!!
    απίθανα Μαρία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βέβαια ως οπαδός της χρυσόσκονης λάτρεψα τα μπουκάλια καιρού (κυρίως βροχή-χιόνι) και χαλάρωσης !!!!!!
    τέλειαααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχα όλα μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wow!!!τι ωραία που ειναι !!!εγω έχω πάθει μαζί σου!!!μια ατέλειωτη τρέλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα! Νομίζεις ότι εσύ κουβαλάς λιγότερη;;;; Χα χα! Ευχαριστώ Νίνα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ