Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

12.10.15

Οι 5 μου αισθήσεις (όσφρηση - γεύση) - γωνιά

Λόγω του προγράμματος που θέλω να κάνω φέτος (διαφορετικότητα-ισότητα-προσβασιμοτητα-ΑμεΑ), θα δώσω έμφαση στις 5 αισθήσεις.
Να τι έφτιαξα εκτός των άλλων:Το τελευταίο αφορά ένα πείραμα μέσα στην τάξη και είναι ατομικό φύλλο εργασίας που συμπληρώνεται επί τόπου. Το είδα στο: www.kindergartenkindergarten.com εδώ και στο ίδιο ιστολόγιο εδώ έχει και ένα δωρεάν παιχνιδάκι με κατηγοριοποίηση για τις 5 αισθήσεις.

Συγκεκριμένα έχουμε 2 ολόιδια βάζα, 1 με ζάχαρη και 1 με αλάτι. 


Χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας με τη σειρά και τη γεύση την αφήνουμε για το τέλος. Όταν ολοκληρωθεί η δοκιμή συμπληρώνουμε μετά από συζήτηση και την τελευταία σειρά.
Έστησα σταδιακά και τη γωνιά των 5 αισθήσεων. Μεγάλη ζήτηση το κουτί της αφής

Ζήτηση και τα μπουκάλια όσφρησης (δες παρακάτω)

 Τα συρταράκια των 5 αισθήσεων θα συμπληρωθούν σταδιακά από εμάς.Έφτιαξα με βαμβακάκια  τα μπουκαλάκια όσφρησης. Η ιδέα μου ήρθε από εδώ αλλά και εδώ. Έβρεξα βαμβάκι με αιθέρια έλαια αρωματικά που είχα από σετ που βρήκα στα Jumbo. Το παιδί μπορεί να ανοίξει τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια και να τα μυρίσει. Είναι και τα μόνα που ανοίγουν. Έπειτα αντιστοιχεί τη λέξη με τη λέξη και την εικόνα.
Κι ένα μπουκάλι μυστήριο.... (κεράσι)

Για τη γωνιά των 5 αισθήσεων βρήκα και εκτύπωσα ένα πολύ ενδιαφέρον επιτραπέζιο μπίνγκο αισθήσεων εδώ.


Κι ένα ακόμα επιτραπέζιο με τις 5 αισθήσεις για τη γωνιά, εδώ.* Κι ένα ευχάριστο νέο για το σχολείο μου: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΜΕ!!!!!!! Είμαστε υπό μετακόμιση και με τα μισά πράγματα σε κούτες από πέρσι το Σεπτέμβρη!!!! Οπότε μία κούραση θα την έχουμε τις επόμενες μέρες. Αλλά θα είναι ευχάριστη κούραση! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! 

4 σχόλια:

 1. Εξαιρετική ιδέα αυτή η γωνιά. Μπράβο Μαρία μου. Καλώς να μεταφερθείτε και να τακτοποιηθείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εξαιρετική δουλειά και πολύ όμορφο υλικό!!!! και με το καλό στο νέο σας χώρο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αχ αχ αχ κοριτσάκια μου, πονάει η μεσούλα μου, τα ποδαράκια μου, κι ακόμα δεν τα μεταφέραμε όλα στο νεό κτίριο! Τελικά, αν δε χτίσεις σπίτι κι αν δε μετακομίσεις νηπιαγωγείο (τούτη είναι η 4η μου φορά! Αχ!) δεν καταλαβαίνεις τι θα πει ζωή!!! Πολλά φιλιά με πονεμένα κοκκαλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το ΣΒ χαίρομαι τις αναρτήσεις σου!!!χάνομαι!!!νασαι πάντα καλά!!!καλορίζικος ο καινούργιος χώρος σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ