Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

1.12.16

Επίσκεψη της εικονογράφου Πετούλη Αθηνάς

Εβδομάδας φιλαναγνωσίας και δανειστική βιβλιοθήκης η τωρινή. Φέτος είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας την εικονογράφο Αθηνά Πετούλη. Οι πιο πολλοί τη γνωρίζετε από τις εικόνες/κάρτες που ελεύθερα ανεβάζει στο διαδίκτυο μαζί με τη Γιώτα Κοτσαύτη (Ιστολόγιο: Ένα κείμενο μια εικόνα) και χρησιμοποιούμε πολύ στα σχολεία. Όμως η (σαμιώτισσα πλέον) κ. Πετούλη έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία. Εγώ ήρθα σε επαφή μαζί της μέσω της πρότασης της συναδέλφου και συγγραφέως, Φρόσως Σπυροπούλου (και θέλω να την ευχαριστήσω προσωπικά, διότι ζήσαμε μια μαγική εμπειρία με την κυρία Πετούλη).


Η κυρία Πετούλη ήρθε με τη μαγική της τσάντα, το ραβδάκι της και διάθεση να μεταμορφώσει τα μικρά μας σε ιππότες και νεράιδες. Μας έδειξε τα μυστικά συστατικά που χρησιμοποιεί ένας εικονογράφος για να φτιάξει την εικόνα ενός βιβλίου π.χ. τα πινέλα και τις μπογιές της,  την κούπα της αισιοδοξίας, το κουβαδάκι της χαράς, διάφορες μαγευτικές ουσίες και βέβαια το περισσότερο, αγάπη!









Μας μίλησε για το πως δημιουργείται ένα βιβλίο που φτάνει στα χέρια μας. Έπειτα μας έδειξε δικές της εικονογραφήσεις σε διάφορες μορφές.
Μας διάβασε παραμύθια που έχει εικονογραφήσει και είχε τη γενναιοδωρία να μας χαρίσει για το σχολείο μας, το "Καλημέρα Ήλιε" της Φρόσως Σπυροπούλου, καθώς και το cd από το παραμύθι της Μαρίας Ιορδανίδου, "Η μάγισσα Μουρ Μουρ και το πλατύ παπούτσι".





 Έπειτα με πολύ αγάπη μας διάβασε όχι ένα, αλλά δύο παραμύθια!!!! Τη "Χρυσιήδα, τη διαφορετική πυγολαμπίδα", της Έλενας Γλωσσιώτη αλλά και το "Ξωτικό που δε μπορούσε να σταματήσει να γελάει" της "σαμιώτισσας" δασκάλας, Δήμητρας Σπανού.


 Επειδή ήμασταν εξαιρετικοί ακροατές μας μεταμόρφωσε σε ιππότες και νεράιδες απονέμοντάς μας τα ανάλογα μετάλλια!

Τα παιδιά πήραν αφισσούλες με υπέροχες εικόνες από την κ. Πετούλη αλλά και το σχολείο μας γέμισε με όμορφες εικόνες και αφίσες, με ιδιαίτερη την αφίσσα με ιδιόχειρη αφιέρωση και τον "Ύμνο του Βιβλίου" του Τριβιζά. Το τελευταίο το φωτοτύπησα σε Α3, βάλαμε και τη δική μας πινελιά και το κολλήσαμε στην τάξη μας, εκτός από τα υπόλοιπα.









Αλλά και η κ. Πετούλη δεν έφυγε με άδεια χέρια. Τις προηγούμενες μέρες χρησιμοποιώντας τις κάρτες ερεθίσματα "Φτιάξε ένα παραμύθι" (μπορείτε να τις βρείτε εδώ ελεύθερα) φτιάξαμε κι εμείς ένα δικό μας παραμύθι που το εικονοποιήσαμε και της το κάναμε δώρο. (Ευχαριστώ Αθηνά που μου έστειλες φωτογραφίες γιατί πάνω στην τρέλα της δουλειάς το είχα ξεχάσει! ;)  )





Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κ. Πετούλη για τη ζεστασιά και την αγάπη που μας προσέφερε σήμερα και να πω πως τα μικρά μου έλεγαν :"Αυτή ήταν η καλύτερη επίσκεψη από όλες που κάναμε"!...


8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Μαρία , υπέροχη δραστηριότητα.....
    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαναγνωσία, λέξη για μένα μαγική!! Όπως μαγική και η όλη δράση σας!!Και μόνο που διάβασα όλα όσα κάνατε πέρασα ωραία. Μακάρι και οι χριστουγεννιάτικες δράσεις μας, να έβγαιναν όλες από ένα βιβλίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Πραγματικά περάσαμε πολύ ζεστά και όμορφα!!! Και σ' αυτό που λες Ροδιά, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!!! Καλό ΣΒΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...εξαίσιες παραμυθούδες, λατρεμένες όλων μας!Όλα υπέροχα, μπράβο Μαρία! ツ ღ ツ ツ ღ ツ ღ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Maravillosa visita, me imagino que a los peques les gustó mucho.
    Saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Una actividad preciosa. A los niños seguro que les gustó mucho.
    Un beso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ