Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

5.11.18

Επίσκεψη από τον "Φάρο" και μουσείο συναισθημάτων

Για ακόμη μία χρονιά είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας επισκεφθεί αντιπροσωπεία από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου  "Φάρος" και πιο συγκεκριμένα ο κ. Χαράλαμπος Γεννιάς και να διοργανώσει μέσα στην τάξη ένα βιωματικό εργαστήρι για τα συναισθήματα. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανταπόκριση και τη συνεργασία.
Η  συναισθηματοσυνάντηση που κάναμε βασίστηκε στο παραμύθι που έχει  γράψει το επιστημονικό προσωπικό από το Κέντρο Πρόληψης "Αθηνά Υγεία" με τον τίτλο "Συναισθηματοδεινοσαυροπεριπέτ
ειες".  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Ναταλία Τζοβάρα για την αγαστή συνεργασία άμεση ή έμμεση!

Φέτος ξεκινήσαμε διαφορετικά. Δεν γνωριστήκαμε μεταξύ μας. Αντίθετα, τα μικρά σε δυάδες έμαθαν κάποια πράγματα για το ταίρι τους και μας το παρουσίασαν σαν να είναι εκείνα το ίδιο (ακούω τον άλλον, μαθαίνω πράγματα γι΄αυτόν, ανταλλαγή ρόλων).







Αφού "γνωριστήκαμε" μεταξύ μας και είδαμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια του άλλου μας είπε ο κ. Μπάμπης πως ξέρει πόσο μας αρέσουν τα μουσεία (προηγούμενες δραστηριότητες με κυκλαδικά ειδώλια), γι' αυτό και μας είπε μια σύντομη ιστορία για ένα παιδί που πήγε με τη γάτα του σε ένα μουσείο δεινοσαύρων. Φεύγοντας το παιδάκι ξέχασε τη γάτα του μέσα κι εκείνη το βράδυ γνώρισε τους δεινόσαυρους που "ξυπνούσαν" κι ένιωθαν διαφορετικά συναισθήματα. Τα παιδιά σε μικρές ομάδες (2άδα, 3άδα και 4άδα) πήραν κρυφά από τους άλλους μία κάρτα έναν δεινόσαυρο συναισθημάτων.  Η κάθε ομάδα γινόταν έκθεμα δεινόσαυρος, παρουσίαζε το συναίσθημα και καλούνταν οι υπόλοιποι να το μιμηθούν και να το ονοματίσουν.
 




 Κι επειδή αγαπάμε πολύ τους δεινόσαυρους μας έστησε και μια πατουσοδρομία δεινοσαύρων, όπου από 2 φορές ζευγαράκια κάναν πατουσοδρομίες με κάποιες μικρές παγίδες/δυσκολίες (π.χ. ανάποδες πατούσες).




 Στο τέλος ζωγραφίσαμε ό,τι μας έκανε εντύπωση από το εργαστήρι αλλά και ο καθένας μας πήρε μια γιγάντια πατούσα και τη ζωγράφισε όπως εκείνος ήθελε.











Περάσαμε καταπληκτικά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για μέσα στη σχολική χρονιά με άλλη αφορμή. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους στο "ΦΑΡΟ" που τόσα χρόνια στηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά αλλά και τους γονείς.


2 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ