Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

6.10.21

Από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

 Συνάδελφοι/ισσες, 

Μπροστά σε μια δεύτερη τεράστια ήττα (μετά αυτήν του περσινού Φλεβάρη-Μάρτη) από το εκπαιδευτικό κίνημα και με όπλο την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και η Κυβέρνηση καταφεύγουν στη μόνη μέθοδο που γνωρίζουν για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής τους, τον αυταρχισμό. Ενώ δηλαδή οι εκπαιδευτικοί με συντριπτικά ποσοστά που αγγίζουν ή ξεπερνούν το 90% των σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δήλωσαν Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, η Υπουργός Παιδείας προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη με βάση τις αντιαπεργιακές διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και άλλα τραγελαφικά επιχειρήματα του τύπου ότι δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας!!!

Συνάδελφοι/ισσες,

Παρά τα ψέματα, τις απειλές και την τρομοκρατία, η Απεργία-Αποχή στον Σύλλογο μας έφτασε  στο 

96% των σχολικών μονάδων,

23 στα 24 συνολικά Δημοτικά Σχολεία

και 23 από τα 24 Νηπιαγωγεία

 

Με παρόμοια ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, η αποφασιστική στάση των εκπαιδευτικών προκάλεσε πανικό στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που βλέπει να κινδυνεύει για άλλη μια φορά να μείνει στα χαρτιά η αξιολόγηση και η πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολείων, πειθάρχησης των εκπαιδευτικών και τελικά διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας. Και μπορεί το δικαστήριο να αγνόησε τα στοιχεία και να υιοθέτησε πλήρως τα “επιχειρήματα” του Υ.ΠΑΙ.Θ., κηρύσσοντας παράνομη την Απεργία-Αποχή των Δ.Σ. των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΠΕΕΑ, αλλά ο δρόμος της σύγκρουσης μ’ αυτή την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο παραμένει ανοιχτός αλλά συνεχώς πλαταίνει! 

Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες μας θα συνεχίσουμε ενωμένοι και με όπλο τον αγώνα, θα στήσουμε ανασχετικούς φραγμούς  στην αξιολογική λαίλαπα, την ανατροπή αυτής της πολιτικής να οργανώσουμε!

Καλούμε σε μια πρώτη συγκέντρωση-απάντηση στην απαγόρευση της Απεργίας-Αποχής,

την Τετάρτη  6 Οκτωβρίου, 6μ.μ., πλατεία Πυθαγόρα Σάμου

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, 

ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ