Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

14.6.15

Διάκριση στο eduwebawards!

Ή αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ!!!

Το ιστολόγιο "Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο" πέρασε στην Γ΄φάση του 7ου διαγωνισμού ελληνόφωνων εκπαιδευτικών ιστοτόπων στην 6η κατηγορία που αφορά τους προσωπικούς ιστοτόπους! Αναπάντεχη χαρά και συγκίνηση γιατί ήταν ανάμεσα σε αξιολογότα μπλογκς. Οφείλω να ομολογήσω ότι ειλικρινά δεν το περίμενα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Σοφία Κοσμίδη που και στις 2 φάσεις με ενημέρωσε!
Επιτρέψτε μου να σας πω μια μικρή ιστορία, αν και δε συνηθίζω να γράφω για μένα, όμως μπορεί να σας δώσει κουράγιο αν παλεύετε με τις Τ.Π.Ε.!
Όταν ξεκίνησα με το πόδι στο γύψο το 2012 να φτιάξω το ιστολόγιο (μια που 10 μέρες στο σπίτι θα τρελαινόμουν) η σχέση μου με τον υπολογιστή ήταν κάπως έτσι:
 
και έτσι...

και κατέληγε κάπως έτσι..

Για να περάσω την πιστοποίηση του Α' επιπέδου έδωσα 3 φορές μια που στην τρίτη είχα σπίτι υπολογιστή - δανεικό!
Ήθελα όμως να φτιάξω ένα ιστολόγιο που να έχει σχέση με το νηπιαγωγείο. Θυμάμαι τότε, ούτε ένα φύλλο εργασίας δε μπορούσα να φτιάξω και να ανεβάσω. Ας είναι καλά η Τάνια Μάνεση που τότε ξεκινούσε και  εκείνη, και με υπομονή με καθοδηγούσε και με στήριζε με ηλεκτρονικά μηνύματα! (Ευχαριστώ κορτσούδι μου!) Έπειτα ήρθαν η Μάρω, η Μυρτώ,  η Κατερίνα, η Κική, η Αριάδνη και άλλες πολλές συνάδελφοι που με τα σχόλια με ανατροφοδοτούσαν θετικά αλλά με βοηθούσαν και στις απορίες μου.
Αφού συμφιλιώθηκα με τον υπολογιστή προχώρησα σε περισσότερες αναρτήσεις και εφαρμογές.

Μη νομίζετε ότι πια έγινα καμιά ειδικός που δεν έχω να ασχοληθώ με τίποτα. 
Συνήθως είμαι κάπως έτσι και χωρίς τα φτιαγμένα μαλλιά και την αυτοπεποίθηση. Στα 44 μου νιώθω ότι κάθε μέρα τρέχω σε αγώνα δρόμου που είναι συνήθως σίγουρο ότι θα βγω τελευταία!

Και ήρθε πέρσι η επιμόρφωση Β΄ επιπέδου!  Άντε πάλι πανικός στην αρχή.

Όταν εφήρμοσα τις Τ.Π.Ε. στην τάξη (ας είναι καλά η σχολική σύμβουλος και επιμορφώτρια Γώτη Ευθυμία, που μας βοήθησε και μας στήριξε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!) είδα ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τρομερά.
Έβαλα το ιστολόγιο στον 7ο διαγωνισμό ελληνόφωνων ιστοτόπων αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα και πολλά γιατί ούτε έχω πληρώσει για να το φτιάξω, ούτε μου το έφτιαξε κάποιος πληροφορηκάριος, ούτε έχει πια και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αντίθετα το παλεύω συνεχώς μόνη μου, κάποιες φορές το έχω χάσει κιόλας (κατά λάθος), βάζω εφαρμογές, βγάζω εφαρμογές, βάζω εικονίτσες και συνδέσεις, φτιάχνω σελίδες, δε μου φαίνονται λειτουργικές τα ξαναφτιάχνω από την αρχή.
Για τη διάκριση αυτή δε σκόπευα να κάνω ανάρτηση, όπως δεν έκανα όταν πέρασα στη Β΄φάση, όμως σκέφτηκα ότι αν τα κατάφερα εγώ η άσχετη, μπορείτε να τα καταφέρετε κι εσείς, ναι εσείς που φοβάστε, που σας φαίνεται βουνό, που νομίζετε ότι δεν θα τα προλαβαίνετε. Και ναι, γιατί όχι, μπορεί να περάσουμε και τις εξετάσεις Β' επιπέδου!
Ψυχραιμία λοιπόν και δοκιμάστε το δειλά-δειλά. Κι αν δείτε ότι κολλάτε με το διαδίκτυο πάρτε ένα σκαλιστήρι και φυτέψτε γλάστρες (εγώ αυτό κάνω φέτος τουλάχιστον!)

Τέλος, βρίσκω την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω όλες που αγκαλιάσατε την κοινότητά μας, τη "Νηπιαγωγική Τρέλα" και έχουμε φτάσει αισίως τα 583 μέλη! Σας ευχαριστώ που συμμετέχετε με τις αναρτήσεις σας, με τα σχόλια σας αλλά και με το να ενημερώνεστε μόνο. Αν χρειάζεστε να κάνω ανάρτηση ξανά για το πως μπορείτε να κοινοποιήσετε τη δική σας ανάρτηση, γράψτε μου και ευχαρίστως να το ξανακάνω.

Ευχές  για ξεκούραση από μια τρελαμένη εργαζόμενη μητέρα, νηπιαγωγό και διακριθείσα μπλόγκερ... τρομάρα μου!!!








20 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Μαρία μου! Και εις ανώτερα..... Πόσο όμορφα μας τα είπες, και πιστεύω ότι εκφράζεις τις περισσότερες από εμάς! Τελικά μέσα από το διαδίκτυο δε μοιραζόμαστε μόνο τις παιδαγωγικές μας προτάσεις αλλά και σκέψεις, προβληματισμούς, συναισθήματα.... τόσο βαθιά κι αληθινά που μας ενώνουν παρά τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν! Σου εύχομαι ότι καλύτερο! Να συνεχίζεις πάντα με την ίδια όρεξη και δημιουργικότητα το υπέροχο έργο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΑ !ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια γιατί το αξίζεις πραγματικά. Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για τη διάκριση! Την αξίζεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Keep going, Μαρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πάλι συγχαρητήρια!!! Απολαυστικότατη η ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Μαρία μου. Η ζεστασιά, η ευγένεια και η καλοσύνη σου, πηγαία και αληθινή, σε όσα και όσους προσεγγίζεις, νομίζω ότι είναι τα βασικά στοιχεία που σε κάνουν αγαπητή σε όλους μας. Μοιάζεις σαν αδελφική φίλη πολλών και στοιχηματίζω ότι πολλοί (όπως και εγώ άλλωστε) δε σε "γνωρίζουν" καν, δεν σ'έχουν δει ποτέ. Μικρή αξία τελικά έχει αυτό. Άλλα είναι τα σπουδαία και σημαντικά.... Σου εύχομαι ολόψυχα να προχωρήσεις μέχρι το τέλος του διαγωνισμού σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Το αξίζεις αναμφίβολα. Καλή δύναμη για τη συνέχεια και καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Μαρία μου σου εύχομαι να έχεις πετυχαίνεις πάντα σε ότι κι αν προσπαθείς...ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
    ΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία συγχαρητήρια!!Είμαι μία από αυτές που ταιριάζουν στις πρώτες φάσεις όπου παρουσιάζεις τον εαυτό σου.Σε ότι αφορά τη τεχνολογία τα βλέπω μπροστά μου βουνό.Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν και σένα κοντά μας και προχωράμε και εμείς.Σου εύχομαι τη πρωτιά στο διαγωνισμό!!!!Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για την διάκριση! Σου αξίζει για όλα αυτά που κάνεις και μοιράζεσαι απλόχερα!! Σου εύχομαι κι άλλες πολλές διακρίσεις και ένα καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσια πραγματικά με έχετε συγκινήσει με την ανταπόκρισή σας! Σνιφ σνιφ! ;) Καλό καλοκαίρι σε όλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙΣ!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια Μαρία μου για την διάκρισή σου!!!!!!!!!! Εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σου!!!!!!!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συγχαρητηρια για τη διακριση την αξιζεις!!ευχαριστουμε για το υλικο και τις καταπληκτικες σου ιδεες..καλη ξεκουραση και καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαράκι συγχαρητήρια για την διάκριση!!!Σου εύχομαι ολόψυχα και άλλες πολλές διακρίσεις!!!ξέρεις οτι εισαι μεσα στην καρδιά μου και συ και η δουλειά σου!!!σου ευχομαι πάντα επιτυχίες!!!καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εγώ σας ευχαριστώ κορίτσια, γιατί χωρίς αυτή τη ζωντανή μας επικοινωνία δε θα είχε νόημα η όλη προσπάθεια! Πολλά φιλιά καλοκαιρινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια, οχι μόνο για το μπλογκ, αλλά κυρίως για τη δουλειά και τις ιδέες που τόσο απλόχερα μοιράζεσαι μαζί μας!!!! Το αξίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο για τον έπαινο.....και εις ανώτερα......!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! Ώρα για ξεκούραση!!! Καλό καλοκαιράκι σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ