Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

2.10.12

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ - "ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ" ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Στα πλαίσια του προγράμματος για την τέχνη με αφορμή το θέμα του σώματος ασχοληθήκαμε και με την διάσημη "Μόνα Λίζα" του Ντα Βίντσι.

  • μελετήσαμε το πορτραίτο της «Μόνα Λίζα» του Ντα Βίντσι χρησιμοποιώντας το βιβλίο «Μουσείο τέχνης – Μεγάλοι ζωγράφοι» των εκδόσεων Σαββάλας (το βρήκα σε προσφορά κι έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και υλικό). Βρήκαμε μέσα στο βιβλίο σημείωσεις για τη "Μόνα Λίζα" αλλά και καδράκι για να μάθουμε πως γίνεται η συντήρηση ενός έργου τέχνης, πώς είναι πριν και μετά και τι απώλειες μπορούν να υπάρξουν.

  • Αφού μελετήσαμε το έργο όσον αφορά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά: π.χ. τα χείλη που φαίνονται να τρεμοπαίζουν, τα μάτια που σε ακολουθούν, η έλλειψη φρυδιών, η σωματική στάση, το αινιγματικό χαμόγελο φτιάξαμε τα δικά μας πάζλ με το γνωστό πίνακα (είχα εκτυπώσει τις εικόνες, τις είχα πλαστικοποιήσει και τις έκοψα)
  • Παράλληλα ακούγαμε «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι   και κάναμε μια μικρή αναφορά στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη

  • ·   Φτιάξαμε καδράκια τη «Μόνα Λίζα» για το δωμάτιό μας

                  


  • · Εμπνευστήκαμε από το έργο και προσπαθήσαμε κι εμείς να κάνουμε το πορτραίτο της νεαρής κοπέλας 
  •  Στον υπολογιστή παίξαμε το ηλεκτρονικό πάζλ της Τζοκόντας  που υπάρχει στο βιβλίο της Πόπης Βασσάλου «Το σώμα μου», το οποίο περιέχει και cd rom με εποπτικό υλικό.
  • Είδαμε στον υπολογιστή και άλλα έργα του Ντα Βίντσι αλλά και άλλα έργα ζωγραφικής σχετικά με το σώμα (κυρίως πορτραίτα)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ