Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

7.10.12

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΡΤΣΙΜΠΟΛΝΤΟ

Ορμώμενοι από το θέμα της υγιεινής διατροφής ασχοληθήκαμε με τα έργα του ιταλού Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο.
  •   Όσον αφορά τον Αρτσιμπόλντο είχαμε ήδη εισάγει τον πίνακά του «Φθινόπωρο» μέσα στην τάξη μιλώντας για το ποια εποχή έχουμε. Με αφορμή  αυτό μιλήσαμε και παρουσιάσαμε και τις υπόλοιπες εποχές του καλλιτέχνη, παρατηρώντας τι είχε χρησιμοποιήσει για κάθε εποχή, π.χ. στην Άνοιξη είχε πολλά λουλούδια. Βρήκαμε την ευκαιρία και κάναμε μια μικρή εισαγωγή για τις εποχές και τους μήνες.
 
  •   Μιλώντας για την υγιεινή διατροφή αναφερθήκαμε στα φρούτα και τα λαχανικά που είχε χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Παρακολουθήσαμε στον υπολογιστή μία παρουσίαση και με άλλους πίνακές του. Ξεφυλλίσαμε βιβλία με τα έργα του. Συζητήσαμε για τη μοναδική τεχνοτροπία του.


  • Προσπαθήσαμε κι εμείς να εμπνευστούμε από τα έργα του και να φτιάξουμε πρόσωπα από φρούτα και λαχανικά.  • Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τα παζλ του Αρτσιμπόλντο (πλαστικοποιημένα και φτιαγμένα με βέλκρο). Η ιδέα μου ήρθε όταν βρήκα στην "Πολιτεία" στην Αθήνα ένα βιβλίο του Αρτσιμπόλντο με αυτοκόλλητα. Έβγαλα έγχρωμη φωτοτυπία τα έργα με τα κενά καθώς και τα κομμάτια αυτοκόλλητα. Τα πλαστικοποίησα και τους κόλλησα βέλκρο. Μοιάζουν σχεδόν τρισδιάστατα και άρεσαν στα παιδιά. Μάλιστα παρατήρησα πως όσα έργα έχουν φτιάξει σε παζλ  αργότερα τα θυμούνται καλύτερα.
  •  Τέλος προσπαθήσαμε να βάλουμε τα σωστά χρώματα στα φρούτα του πίνακά του, το «Καλοκαίρι».

  •  Μια άλλη ιδέα που είχα δει παλιά στο Νηπιαγωγείο Χώρας ήταν όταν έφτιαξαν έργο του Αρτσιμπόλντο με αληθινά λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ