Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

17.5.13

ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ - ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αφού ασχολούμαστε με τα σχήματα δε θα μπορούσα παρά να εστιάσω στον Καντίνσκυ και στον Κλέε. (Δυστυχώς όχι τόσο αναλυτικά όσο θα ήθελα, αλλά ο χρόνος άρχισε να μας πιέζει).
Έτσι ανεβάζω την παρουσίαση που μελετήσαμε με τα παιδιά για τους δύο ζωγράφους αλλά και κάποιους άλλους (όπως Πικάσο, Κλιμτ, Μιρό) που επίσης χρησιμοποιούν έντονα τα σχήματα στους πίνακές τους. 
Επίσης ανεβάζω και κάποια φύλλα εργασίας που κάναμε στην τάξη. 

 • Τα φύλλα εργασίας

 • Παίξαμε και κάποια παιχνιδάκια ονοματισμού και ταυτοποίησης των σχημάτων (τα έχω από παλιά, δε θυμάμαι που τα είχα βρει). •  Δεν προλάβαμε να διαβάσουμε το "Νυσταγμένο φεγγάρι" της Φίλιας Δενδρινού με πίνακες του Πωλ Κλέε (αλλά αξίζει).
 • Κάναμε έναν μεγάλο πίνακα διπλής εισόδου με τρισδιάστατα σχήματα.

 • Ζωγραφίσαμε όλοι μαζί με κηροπαστέλ τους αγαπημένους κύκλους του Καντίνσκυ.
 
 •  Ζήτησα από τα παιδιά ελεύθερα να φτιάξουν μια ζωγραφιά ακολουθώντας την τεχνοτροπία των Καντίνσκυ ή Κλέε. Κέρδισε σε προτιμήσεις ο πρώτος (ίσως γιατί είναι πιο ξεκάθαρα τα σχήματά του μέσα στους πίνακες).
 
  
 • Βιωματική προσέγγιση των σχημάτων εδώ

10 σχόλια:

 1. Πολύ ενδιαφέροντα τα φύλλα εργασίας Μαρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΗΦΑΝΗ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με ξετρελένουν τα σχήματα.....μεσα από την τέχνη......απλά ΚΛΕΒΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ