Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

22.5.13

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΪΔΕΣ - ΣΚΙΑΧΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ

Πολύ μας αρέσουν τα παιχνίδια και ιδίως του φίλου μου του μπαρμπα-Στάθη (μαθηματικά). Έτσι λοιπόν συνεχίσαμε να παίζουμε σήμερα με αφορμή τα φυτά και κυρίως τα λουλούδια.
 • Στα μαγικά περιβόλια του μπαρμπά-Στάθη επειδή έχει τα ομορφότερα λουλούδια, το βράδυ πάνε και κάθονται διάφορες νεραϊδούλες! Παίξαμε λοιπόν ένα επιτραπέζιο με αυτές
 • Η κάθε ομάδα είχε από ένα περιβόλι. Ανάλογα με την καρτούλα που τράβαγαν προχωρούσαν στο επιτραπέζιο, κι αναλόγως έβαζαν ή έβγαζαν νεραϊδούλες. Κέρδισε η ομάδα που έφτασε στο τέλος και είχε τις περισσότερες νεραϊδούλες. •  Στη συνέχεια παίξαμε με τα σκιάχτρα και τα κοράκια του μπαρμπα-Στάθη (τα βρήκα εδώ). Στο πρώτο παιχνίδι έπρεπε να φτιάξουν το αποτέλεσμα που ζητούσε το κοράκι, πάνω σε 2 ηλίανθους, π.χ. 5, 2+3 (τους βοήθησαν να βάζουν από κάτω μαρκαδόρους και να κάνουν τους συνδυασμούς).
 •  Στο δεύτερο, έπρεπε ανάλογα με τα καρτελάκια που τραβήξαμε 2 φορές να κάνουν την πρόσθεση και να δουν πόσα κοράκια σύνολο κάθησαν πάνω στο σκιάχτρο.
 •  Το τελευταίο παιχνίδι είχε να κάνε με την ΑΒ των λουλουδιών. Αναλόγως τον αριθμό όπου σταματούσε η κάθε ομάδα, έπρεπε να βρουν το αρχικό γράμμα του λουλουδιού και να βρουν και το ίδιο καρτελάκι. Κέρδισε η ομάδα που έφτασε στο Ω. (Αυτή η Αβ δεν είναι δική μου. Κάποια συνάδελφος την είχε φτιάξει και την είχα κατεβάσει πιο παλιά. Δεν κατάφερα να τη βρω ξανά, γι΄αυτό αν σας λέει κάτι πείτε μου να την αναφέρω!)
 6 σχόλια:

 1. φοβερα τα παιχνίδια σας !!!
  και σε μας αρεσουν τα παιχνίδια....ως παιχνιδοκαμωματα.....χαχαχχαχααα!!!!
  φιλιά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολυ ομορφα τα παιχνιδακια σας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ !!ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΩ , ΚΛΕΨΩ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ! Ειδικά οι νεράιδες και τα κοράκια άρεσαν πολύ στα παιδιά! Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ Μάρω μου και για τα δύο σχόλια σου! Χαιρετισμούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ