Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

23.9.13

ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ - ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Απεργία τις επόμενες 2 μέρες, οπότε ευκαιρία να ανεβάσω χρωστούμενα.
Ο  πίνακας γενεθλίων που έφτιαξα φέτος είναι σχετικός με το ημερολόγιο που θα έχουμε στην τάξη αλλά και με το πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για την αρχαία Ελλάδα που σκοπεύω να δουλέψω. Το ίδιο και ο πίνακας των βοηθών της ημέρας. Για λόγους οικονομίας και φέτος θα χρησιμοποιήσω πολύ τον μαρκαδόρο που γράφεις και σβήνεις εύκολα με λίγο οινόπνευμα (ακόμα και στο τέλος της χρονιάς).
Στον πίνακα γενεθλίων με τον προαναφερθέντα μαρκαδόρο θα γράψουμε με τα παιδιά τα ονόματά τους ανάλογα το μήνα. Οι εικόνες των μηνών είναι οι ίδιες με του ημερολογίου. (Δες εδώ)




Ο πίνακας των βοηθών έχει να κάνει με ομάδες: του ναού, του αγγείου, του κίονα, της τριήρους και του αγάλματος. Για να βγουν οι ομάδες το δεύτερο φύλλο που ανεβάζω, θα το κόψω σε κλήρους κι ανάλογα τι του τύχει του κάθε παιδιού θα μπει στην ανάλογη ομάδα της ημέρας. Οι δουλειές που κάνουμε είναι προκαθορισμένες και ίδιες κάθε μέρα, οπότε τις έχουμε συζητήσει με τα παιδιά.
Στον πρώτο πίνακα θα γραφτούν τα ονόματα των παιδιών, διότι καλό είναι να αναγνωρίζουν και τα χειρόγραφα εκτός από τα τυπωμένα γράμματα. (Παραλλαγή: μπορείτε σε αυτά που θα τους τύχουν ως κλήροι να γράψετε τα ονόματά τους και να τα κολλήσουν στη σωστή μέρα και εικόνα).







2 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ