Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

24.9.13

ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ!

Τα τελευταία 13 χρόνια  δουλεύω στο Πυθαγόρειο. 

ΦΤΑΙΩ:
  • που όσα κτίρια και να πήγαμε δεν ήταν κατάλληλα
  • φταίω γιατί στο κτίριο που είμαστε τώρα (χωρίς να το έχω  διαλέξει) πλημμυρίζουμε όποτε βρέχει
  • φταίω που στο επόμενο που θέλουν να μας πάνε δεν θεωρείται κατάλληλο από κάποιους γονείς
  • φταίω που τόσο καιρό δεν έχουμε μετακομίσει
  • φταίω που έχασε ο δήμος τα μισά λεφτά της χρηματοδότησης για τις εργασίες στο νέο κτίριο
  • φταίω που θα έχουμε παλι πρόβλημα με τη θέρμανση, οπότε φταίω και για την υγρασία στο χώρο
  • φταίω που τόσα χρόνια πριν δε δούλευε το ολοήμερο
  • φταίω που δουλεύει το ολοήμερο αλλά κληρώθηκαν προνήπια και έμειναν εκτός
  • φταίω που κάποια προνήπια πάνε παιδικό και πληρώνουν σύτισση
  • φταίω που το ολοήμερο δε σχολάει στις 2, όπως βολεύει
  • φταίω που το νηπιαγωγείο δεν είναι ολονύκτιο και δεν τα κρατάω και το βράδυ
  • φταίω που αντιμετωπίζω ώς ίσα τα παιδάκια που οι γονείς τους πληρώνουν φόρους με τα "άλλα", που οι γονείς τους δεν πληρώνουν φόρους
  • φταίω γιατί κάνω πολλά στο σχολείο και κουράζονται
  • φταίω γιατί δεν κάνω πολλά στο σχολείο και δεν μαθαίνουν τίποτα
  • φταίω γιατί παλιά ζητούσα υλικά 
  • φταίω γιατί φέτος δεν ζήτησα υλικά και τι πράγματα θα κάνουμε
  • φταίω γιατί ζητάω να τρώνε υγιεινά στο σχολείο και δεν έχουν συνηθίσει
  • φταίω που δεν είμαι αρκετά αυστηρή όσον αφορά την υγιεινή διατροφή στο σχολείο και τα άλλα παιδιά ζηλεύουν
  • φταίω που δεν έχουμε τρίτη συνάδελφο στο σχολείο
  • φταίω που έχουν κλείσει 5 νηπιαγωγεία στο νησί
  • φταίω γιατί δε βγάζω τα παιδιά διάλειμμα όταν εχει νερά η αυλή και γλιστράει
  • φταίω γιατί βγάζω τα παιδιά διάλειμμα όταν έχει νερά η αυλή και γλιστράει
  • φταίω γιατί κάνω γιορτή με εκπαιδευτικό περιεχόμενο
  • φταίω γιατί κάνω γιορτή χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο και κουράζονται τα παιδιά
  • φταίω γιατί είμαι προϊσταμένη
  • φταίω κι ας παραιτήθηκα από προϊσταμένη φέτος
  • φταίω γιατί είμαι τεμπέλα εκπαιδευτικός και απεργώ
  • φταίω γιατί δεν αγωνίζομαι για το σχολείο και δεν απεργώ
  • φταίω γιατί υπολειτουργεί το ελληνικό σχολείο
  • φταίω για την τρύπα του όζοντος
  • και νομίζω πως τελικά φταίω και για το προπατορικό αμάρτημα, μια που δεν μπορεί, η Εύα που εξηπάτησε τον Αδάμ θα ήταν νηπιαγωγός, δασκάλα ή καθηγήτρια! 

Προτείνω λοιπόν, όπως καίμε τον Ιούδα το Πάσχα, να κάψουμε τις νηπιαγωγούς στη μέση της πλατείας και έτσι πια να μην έχουμε κανένα πρόβλημα στο χωριό αλλά και πανελληνίως, γιατί δεν μπορεί, εμείς φταίμε και για την οικονομική κρίση!

Μια σκέψη μόνο, παραφράζοντας τον Καβάφη: "...και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους; Ήταν αυτοί μια κάποια λύση...".


20 σχόλια:

  1. Μαρία μου πολύ λυπάμαι με όσα διάβασα! Αν σε βπηθάει έστω και λίγο σου έιχα ετοιμάσει ένα βραβείο σήμερα με πολλή αγάπη για όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνεις! Πέρασε από εδώ http://maros-kindergarten.blogspot.gr/2013/09/blog-post_24.html
    να το πάρεις μήπως και χαμογελάσεις λίγο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρω μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και για το βραβείο.
    Δεν είμαι διόλου λυπημένη, πλέον, ούτε καν θυμωμένη. Απογοητευμένη εξαιρετικά και συνεπώς αποφασισμένη να μιλάω σε όποιον και όπου δη.
    Κι αν ανέβασα αυτή την ανάρτηση, το έκανα για μένα αλλά και για να ξέρουν συνάδελφοι (που σίγουρα περνούν κάποιες παρόμοιες καταστάσεις) ότι δεν είναι μόνες τους, κι ότι ήρθε η ώρα πια να φωνάξουμε: "Άει χάσου ... μυρμηγκάκι!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην χάνεις το κουράγιο σου. Ο καθένας σκέφτεται την πάρτη του και όταν κάτι δεν του ταιριάζει του φταίει εσύ, εγώ, η εκπαίδευση. Αν ήξεραν... αν ήξεραν τι κάνουμε για τα παιδιά τους, αν ήξεραν πώς εμείς πονάμε αυτά τα παιδιά σαν να είναι δικά μας και τα ΄χουμε πολλές φορές καλύτερα κι από τα δικά μας, ίσως τότε να είχαν μια διαφορετική στάση. Αλλά δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν. Ζουν στην αμάθεια που τους εξυπηρετεί. Από τα 13 χρόνια που δουλεύω όλα κι όλα σε ένα συμπέρασμα κατέληξα. Οι γονείς είναι που χρειάζονται εκπαίδευση πρώτα. Τα παιδιά ούτως ή άλλως μαθαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΤΑΙΣ !!! ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ!!! ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ! ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑΣ ΕΞΕΡΩ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
    ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΥ=ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ...Ε... ΚΙΑ ΑΣ ΦΤΑΙΜΕ!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πολύ καλό!!!!!!Εχεις απόλυτο δίκο.Οπως και να το κάνεις βρισκεις το μπελά σου .Προσθεσε παρακαλώ:Φταίω οταν κοιμούνται το μεσημέρι(γιατι δεν κοιμούνται νωρίς το βράδι όπως τους βολευει)
    Φταίω και όταν δεν κοιμούνται γιατι δεν ξεκουράζονται (και είναι υπερκινητικά όταν τα παίρνουν.............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια καλημέρα! Είναι πολύ σωστά όλα αυτά που λέτε...αλλά πιστεύω πως δεν είμαστε "τέλειες", ούτε έχουμε το "αλάθητο του Πάππα..". Μη πέσετε να με φάτε..μερικές..επειδή κάνω το συνήγορο του διαβόλου... Φταίμε και εμεις και σε κάποια πράγματα...Σίγουρα θα έχετε συνεργαστεί με συναδέλφους που η συμπεριφορά τους θα έπρεπε να τις αποκλείει από κάθε είδους επαφή με παιδιά... Όσα προβλήματα και αν έχει κάποιος σπίτι του δεν μπορεί να ξεσπάει σε αυτά τα αγγελούδια και ας είναι και ζωηρά. Είναι παιδάκια... Το αναφέρω από προσωπική εμπειρία με "συνάδελφο" που είχε τολμήσει να χτυπήσει και παιδιά ή να τα απειλεί...
    Καλό είναι να βλέπουμε πού φταίμε και εμείς... πάντα φταίει το κράτος...φταίνε οι γονείς...φταίνε τα παιδιά... Κάπου δεν φταίμε και εμείς λιγάκι σε κάποια πραγματάκια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Χριστίνα, λάθη κάνουμε όλοι μας και κανείς δεν είναι τέλειος. Επίσης όπως διάβασες φταίμε για πάρα πολλά. Επειδή όμως είσαι δασκάλα ειλίκρινα δεν έχεις βιώσει τη θέση του κυματοθραύστη που βιώνουμε σε καθημερινή βάση οι νηπιαγωγοί και ειδικά αν ζούμε σε πολύ μικρό τόπο. Σίγουρα αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα εσείς (όπως με τους βαθμούς) αλλά η τριβή και η επαφή δεν είναι ίδια.
      Η ουσία όμως όλης αυτής της κουβέντας είναι πως πρέπει να αρχίσουμε να αντιδρούμε περισσότερο, να μη φοβόμαστε και να μην τα καταπίνουμε όλα αμάσητα! Να μιλάμε εμείς οι νηπιαγωγοί κι ας τσαλακώσουμε και λίγο την εικόνα της καλής και τρυφερής που όλα τα ανέχεται (και φυσικά δεν εννοώ με τα παιδιά!). Κι αν όντως έχεις "περιστατικό" να τολμήσεις να αντιδράσεις πρώτη εσύ, προστατεύοντας τα παιδιά. Αυτό δεν κάναμε τόσο καιρό: δεν μιλούσαμε, δεν αντιδρούσαμε σε πάρα πολλά! Καιρός όμως να ξυπνήσουμε!

      Διαγραφή
  7. Σε τι φταίνε οι άνεργοι νηπιαγωγοί; πού και πότε θα διοριστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους άνεργους νηπιαγωγούς δεν είπες πού φταίνε, αυτούς κι αν πρέπει να κάψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι θα καούμε. Κι αυτοί που δουλεύουν, ειδικά αν έχουν πατήσει τα 42 ή έχουν κλείσει 20ετία θα καούν πρώτοι πρώτοι στην πυρρά. Αυτοί που απεργούν, αυτοί που έχουν απρεπή συμπεριφορά εκτός σχολείου, αυτοί που έχουν δικαστικές διαμάχες και άλλες πολλές δικαιολογίες. Τα ολοήμερα που θα δουλεύουν κάποια στιγμή με ειδικότητες και θα φύγουν κι άλλοι συνάδελφοι. Δεν είμαστε παρά νούμερα. Σήμερα είσαι εσύ, αύριο θα είμαι εγώ, μεθαύριο ο άλλος. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να είμαστε αλληλέγγυοι και όχι να σκεφτόμαστε ο θάνατός σου η ζωή μου. Έχω κάνει ανεργία και ξέρω πως είναι.
    Οπότε όλοι λοιπόν στη φωτιά κι απο τις στάχτες μας ας γεννηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία, βρήκα τι φταίει ........τα 13 χρόνια που προαναφέρεις........γουρσούζικος αριθμός παιδί μου, απαπαπα !!! αστειεύομαι φυσικά
    διαβαίνουμε δύσκολους καιρούς Μαράκι, μας παρέσυραν και μας πήραν από κάτω μας κάναν αλλιώτικους "ανθρώπους"......και αντί να αντιστεκόμαστε στρεφόμαστε στον διπλανό μας.......
    τι μπορείς να κάνεις???
    μια απλή νηπιαγωγός είσαι........
    τα πάντα δηλαδή !!!
    φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ ΧΑ! ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ! ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ! ;)

      Διαγραφή
  11. ΑΧ ΜΑΡΑΚΙ ΑΧ ΜΑΡΑΚΙ !!!!!!!ΥΠΟΜΟΜΗ !!!!!!!!! ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ !!!!!! ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ . ΝΑ ΜΙΣΗΣΟΥΜΕ ΣΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...από τις στάχτες μας να ξαναγεννηθούμε! τι φοβερό Μαρία, έτσι είναι τα πράγματα σπουδαίο το κείμενό σου, να ξεκουνηθούμε λίγο και ναι να σκεφτούμε αυτή την αλλελεγγύη που την έχουμε ξεχάσει και σαν λέξη! Σε ευχαριστώ γιαυτά που έγραψες ΝΗΠΙΑΓΩΓΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλυκιά μου Μαρία, δε φταις εσύ. Οι απαίδευτοι άνθρωποι φταίνε... Και χρέος δικό μας είναι να μην διαιωνήσουμε αυτό το είδος. Πρέπει να γαλουχήσουμε εκπαιδευμένους υπεύθυνους ανθρώπους που θα εκτιμούν την προσφορά και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των άλλων και όχι ανθρώπους που θα μάθουν μόνο να επιρρίπτουν ευθύνες. Και η δική σου ποιότητα Μαρία, από τα λίγα που έχω καταλάβει, είναι ΑΑ+!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου Μαρίνα μου! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τη συνάδελφο Χ. από Κρήτη που τα είπαμε τηλεφωνικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. νομιζω οτι φταις επειδη εισαι ενα υπεροχο πλασμα.δεν σε ξερω αλλα το νιωθω..να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ