Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

8.3.16

Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Με πολλή χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζω τη "ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ". Πρόκειται για μία βαλίτσα με εκπαιδευτικό υλικό που έχω συγκεντρώσει και φτιάξει τόσο καιρό που ασχολούμαι με το θέμα.
Έμπνευση μου ήταν "Η βαλίτσα των γενναίων" της συναδέλφου Ματρώνας Πουπάλου, που αφορούσε όμως κυρίως τους παραολυμπιακούς αγώνες. Εγώ ένιωσα την έλλειψη και την ανάγκη ύπαρξης υλικού, όσο προετοιμαζόμουν για το πρόγραμμά μου, τα τελευταία 2 χρόνια.

Είπα λοιπόν, μια που κι άλλοι συνάδελφοι μπορεί να θέλουν να ασχοληθούν αλλά να μην ξέρουν από που να ξεκινήσουν, να τους δώσω μια αρχή, από κάπου να πιαστούν. Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτή τη βαλίτσα. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά στόχος μου ήταν να βρω ένα χορηγό που να φτιάχναμε πολλές και καλύτερες βαλίτσες, περισσότερο εμπλουτισμένες. Έκανα κάποιες κινήσεις που δεν απέδωσαν και μετά λόγω κούρασης δεν το κυνήγησα. Όμως τουλάχιστον για την Πρωτοβάθμια Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων μπόρεσα να αυτοχορηγήσω αυτή τη βαλιτσούλα. Έτσι από εδώ και πέρα η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων θα έχει στα χέρια της και αυτό το υλικό να προτείνει σαν θέμα.


Ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί κατάντια της εκπαίδευσης αυτή η κίνηση αλλά από την άλλη αρνούμαι να παραιτηθώ γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Εγώ προτιμώ όταν βλέπω έναν άξιο άνθρωπο να προσπαθώ να του μοιάσω, κι αυτό έκανα ερχόμενη σε επαφή με το υλικό της συναδέλφου κι ας μην τη γνώρισα ποτέ, μια που δεν είναι πλέον στη ζωή.
Δε σημαίνει πως προτείνω συνεχώς να αυτοχορηγούμαστε ή να κάνουμε τη δουλειά της πολιτείας, όμως αρνούμαι και να σηκώσω τα χέρια, να μη γίνει κάτι μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν εμπόδια που αν θέλω, μπορώ με κάποιο τρόπο να ξεπεράσω.
Κι αν κάνω αυτή την ανάρτηση είναι γιατί πρώτον θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου ότι τα κατάφερα και πραγματοποίησα την επιθυμία μου και δεύτερον για να γίνει γνωστό στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας του νομού μας ότι μπορούν να το δανειστούν από την κ. Πέλλα Παππά, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κατόπιν συννενόησης μαζί της.

14 σχόλια:

  1. Μπράβο σου!!!!Εξαιρετική κίνηση!Μακάρι να μπορούσε η βαλίτσα να ταξιδέψει και στη Βόρεια Ελλάδα! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη, αν δείξετε ενδιαφέρον και το ζητήσετε μέσω των δικών σας υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων, που ξέρεις, μπορεί κάτι να γίνει! Όταν θέλεις κάτι πολύ αξίζει να δοκιμάσεις να το κυνηγήσεις! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Una buena idea colocar el material en la maleta. No entiendo muy bien, ¿Has encontrado el patrocinador?
    Un besico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Todo lo contrario! He encontrado un patrocinador y se convirtió en el patrocinador. Espero dar ideas y ejemplos en una Grecia que esta vez muestra el rostro humano real, con los refugiados.
      Gracias por sus amables comentarios! Buena semana a usted !!! Muchos besicos!!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Μαρία! Το όνειρό σου το έκανες πραγματικότητα και η βαλιτσούλα σου θα κάνει πολλά ταξίδια. Πράγματι είναι ωραίο να κυνηγάς τα όνειρά σου και τα κατάφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Μαρία! Το όνειρό σου το έκανες πραγματικότητα και η βαλιτσούλα σου θα κάνει πολλά ταξίδια. Πράγματι είναι ωραίο να κυνηγάς τα όνειρά σου και τα κατάφερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά μπράβο για όλα Μαρία!!!Είμαι σίγουρη ότι αυτή η τόσο πολύτιμη βαλίτσα θα κάνει το γύρο του κόσμου!!!Καλοτάξιδη λοιπόν!!!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου πραγματικά είσαι μεγάλη καρδιά!!! έχεις πάντα στο μυαλό σου τους συναδέλφους σου και είσαι πάντα πρόθυμη να βοηθάς και να προσφέρεις!!!μακάρι κάποτε η βαλίτσα σου να ταξιδέψει στο Ιόνιο και να μπορέσουμε κι εμείς να την αξιοποιήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα Μαρία ,σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια , σου εύχομαι να έχεις πάντα την ίδια όρεξη για δημιουργία και διάθεση να μοιράζεσαι , κάτι που κάνεις απλόχερα...πολλά φιλιά Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακάρι να πάει καλά βρε κορίτσια. Το ελπίζω. Παιδιά ο καθένας με τον τρόπο του αλλάζει και κατά τι τον κόσμο, έστω κι αν επηρεάσεις έστω και έναν άνθρωπο προς το θετικότερο λίγο δεν είναι, σαν το πρώτο το σκαλί.
    Τώρα λέμε να οργανωθούμε εδώ οι συνάδελφοι και να φτιάξουμε υλικό για τα προσφυγόπουλα που θα απασχολούνται δημιουργικά, ειδικά τα ασυνόδευτα :(
    Όσο μπορείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν έχω λόγια Μαρία μου.....
    συγχαρητήρια, από καρδιάς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κορίτσι για όλα σου τα καλά λόγια! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  10. το μπραβο ειναι λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ