Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

16.10.16

Προγραφή και φωνολογική ενημερότητα: δραστηριότητες

Φέτος  δίνω έμφαση  στην προγραφή με πολύ περισσότερους βιωματικούς τρόπους (να΄ναι καλά το πιντερέστ με τις ιδέες που βρίσκουμε).

Καταρχάς βρήκα δύο εξαιρετικές διευθύνσεις που έχουν τα πάντα όσον αφορά την προγραφή:

Μια ιδέα που είδα εδώ και μου άρεσε ήταν τα μαγνητικά γράμματα/μαγικά ραβδάκια που οδηγούν τα παιδιά σε αντικείμενα ή λέξεις που αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα. Η ιδέα από εδώ. Ήδη τα παίζουν στο σχολείο και τους αρέσουν πολύ.



Μια άλλη ιδέα που είδα στο Νηπίων Καταστάσεις και τη χρησιμοποίησα για να φτιάξω λέξεις παζλ.



Με αφορμή την παραπάνω εικόνα, πέρσι ζήτησα από έναν μπαμπά ξυλουργό, τον κύριο Σκαλιάρη, να μου φτιάξει ξύλινα πινακάκια μεγέθους Α5 για να τα προσαρμόσω όπως ήθελα μέσα στην τάξη. Ένα μεγάλο και καθυστερημένο ευχαριστώ στον κύριο Σκαλιάρη που την περσινή χρονιά μας βοήθησε πάρα πολύ, όπως και το 2013-2014 μας είχε φτιάξει μια υπέροχη ξύλινη μεγάλη κινητή κρεμάστρα για τις στολές του σχολείου.
Έφτιαξα λοιπόν για φέτος τα πινακάκια με αυτοκόλλητο μαυροπίνακα και αυτοκόλλητα βέλκρο ώστε να μπορούμε με τα παιδιά να χρησιμοποιούμε αυτούς τους πίνακες με διάφορους τρόπους. Πολύ μου άρεσε και με το μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας. Σε άλλα έβαλα αυτοκόλλητο whiteboard όπου μπορείς να γράψεις και να σβήσεις με τους ανάλογους μαρκαδόρους.
Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε δωρεάν τις κάρτες με τις γραμμές για να τις εκτυπώσετε.


Τα τερατάκια που τρώνε συγκεκριμένα γράμματα. Η ιδέα από εδώ (μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν) αλλά και από την Κατερίνα που τα χρησιμοποίησε για τα γράμματα του ονόματος του παιδιού.


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/10/16

    Ωραιες ιδέες! Ένας λόγος που αγαπώ την Α τάξη είναι λόγω πρώτης ανάγνωσης και γραφής. Λατρεύω! <3 Μπορείς να κάνεις τόσο όμορφα πραγματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Qué trabajadora!!
    Voy a mirar los enlaces, feliz semana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου ,σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες ιδέες
    Λία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ