Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

2.4.13

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ- "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ- ΠΟΥΛΙ" - ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ένα βιβλίο που θεωρώ ιδανικό για προγράμματα φιλαναγνωσίας είναι το "Ο Βασιλιάς και το βιβλίο-πουλί" της Ανατολής Βροχαρίδου (παλαιότερη σχετική ανάρτηση και πληροφορίες εδώ).



Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να συνδυάσει την ανάγνωση και διάφορα κρουστά όργανα που θα παίζουν τα παιδιά (εγώ έτσι θα το κάνω -είναι  ιδανικό για δραματοποίηση). 
Σας ανεβάζω ένα βίντεο παρουσίαση που βρήκα για να πάρετε μία ιδέα.

Έφτιαξα μερικά φύλλα εργασίας και κάρτες (αν τις εκυπώσετε μία φορά χρησιμεύουν για χρονική σειραθέτηση, ενώ αν τις εκτυπώσετε δύο, χρησιμεύουν ως παιχνίδι μνήμης).




 
  Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Συμπληρωματικά ανεβάζω:
  • σελιδοδείκτες που φτιάξαμε σήμερα
  • τις ταξινομήσεις που κάναμε: μιλήσαμε για κάποιους παραμυθάδες και κάτω από τη φωτογραφία τους βάλαμε εξώφυλλα παραμυθιών που έγραψαν.

 

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο Μαρία μου. Δεν το ήξερα. Και με συναρπαστική εικονογράφηση. Μπράβο που το υποστήριξες τόσο δυναμικά με τα φύλλα εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο βιβλίο .......ούτε εγω το γνώριζα......
    αχ! πόσα καινούργια πράγματα μας μαθαίνεις!!!!
    σελιδοδείκτες !!!!! .....χρυσοστολισμένοι, Μαρία.....χαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμάν Κατερίνα έχεις δίκιο! Με έπιασες στα... γκλίτερ! Χα χα χα! Δεν θα ξανατολμήσω να σχολιάσω την "αγάπη" σας στη χρυσόσκονη (η οποία παρεπιπτόντως έλλειπε από τις σημερινές κατασκευές - θα βάλω απουσία!)!!!
    Σοβαρά τώρα κορίτσια (ευχαριστώ κι έσενα Τάνια μου για το σχόλιο), το βιβλίο είναι καταπληκτικό! Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν το βρίσκεις τόσο εύκολα ακόμα γιατί είναι σχετικά φρέσκο.Πιστεύω όμως πως με τον καιρό θα γίνει κλασικό όπως και ο βιβλιοπόντικας ή η βιβλιοθηκάριος.
    Χαιρετισμούς και στις δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρον το βιβλίο! Μπραβο Μαρία με τα ωραία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ