Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

10.6.13

ΤΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ

Έφτιαξα ένα παιχνιδάκι για τα σύμφωνα αυτή τη φορά, ανάλογο με το παιχνίδι με τους δεινόσαυρους αλλά και το  "ηλιακό σύστημα των φωνηέντων".
  • Πρόκειται για τα βάζα με τα σύμφωνα. Είναι πολύ απλό. Τα παιδιά καλούνται να βάλουν στο σωστό βάζο π.χ. του Β, τις λέξεις που αρχίζουν από Β.
  • Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους : α) Ο ένας τρόπος είναι να εκτυπώσετε 17 βάζα και στο κάθε βάζο να κολλήσετε το ανάλογο καπάκι ή β) να εκτυπώσετε ένα βάζο και με βέλκρο να κολλάτε κάθε φορά το καπάκι του συμφώνου που θέλετε.
  • Επίσης δε χρειάζεται να εκτυπώσετε δύο φορές τις εικόνες αλλά να διαλέξετε. Αν θέλετε για τα προνήπια εκτυπώνετε τις εικόνες χωρίς τις λέξεις. Αν τα θέλετε για νήπια, εκτυπώστε τις εικόνες με τις λέξεις. 
  • Επίτηδες φρόντισα οι λέξεις να είναι γραμμένες με πεζά ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να κάνουν το συνδυασμό πεζού και κεφαλαίου γράμματος, π.χ. Β β.
 










 


Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνω τις εκπαιδευτικές αναρτήσεις μου για φέτος, διότι είμαι στα όρια του "burn out". Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία με τις γιορτές και τα υποδελοιπα.

Πάμε για άλλα!!!.....

 

7 σχόλια:

  1. Όμορφο και χρήσιμο. Καλή ξεκούραση Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΠΒΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ! (ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΛΠ).ΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!ΜΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ !!!ΑΝΤΕ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΡΙΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για όλα αυτά τα υπέροχα που φτιάχνεις για μας! Πάντα να έχεις την ίδια όρεξη και δημιουργικότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ