Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ
Τεχνολογική υποστήριξη ΑμεΑ

15.10.13

5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ: ΑΦΗ/ ΟΡΑΣΗ - ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑ

Αυτή τη βδομάδα θα ασχοληθούμε με τις 5 αισθήσεις μας. (Παλαιότερες προτάσεις δραστηριοτήτων εδώ).
Αφού μιλήσαμε γενικά για όλες μας τις αισθήσεις, ξεκινήσαμε με την όραση και την αφή. Αναφερθήκαμε στην έλλειψη όρασης  και παίξαμε βιωματικά παιχνίδια, όπου τα παιδιά με κλειστά μάτια προσπαθούσαν να βρουν ποιος είναι απέναντί τους (χρησιμοποιώντας αφή, όσφρηση και ακοή). Βρήκαμε αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως καπάκια από γάλα ή κουτιά από φάρμακα) όπου η ημερομηνία λήξεως είναι και στη γραφή μπράιγ.
 
Με κλειστά μάτια αγγίζαμε παλάμες με υφές και μάθαμε τις λέξεις για να περιγράφουμε την υφή.
 

 
Παίξαμε και με το αγαπημένο μας κουτί της αφής. Βάζω διάφορα αντικείμενα μέσα και τα παιδιά καλούνται να βάλουν το χέρι τους στο "τρομερό" στόμα και να περιγράψουν την υφή αυτού που έπιασαν.

 
Κι επειδή ασχολούμαστε ακόμα με τα ονόματα και τα γράμματά μας, στο κουτί του θησαυρού ήταν κρυμμένα τα αρχικά τους σε ξύλινη μορφή. Με κλειστά μάτια καλούνταν δια της αφής να ανακαλύψουν το δικό τους.
 
 


Κι αφού βρήκαμε το αρχικό μας γράμμα και είπαμε τον ήχο του, πήραμε ένα χάρτινο να το διακοσμήσουμε όπως θέλουμε για να στολίσουμε το δωμάτιό μας.
 


 


6 σχόλια:

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ