Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

14.12.13

ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

Έχω αδυναμία στις Καρυάτιδες γι' αυτό και ασχοληθήκαμε πιο επισταμένα και φέτος. Πως τη δουλέψαμε πέρσι την μοναχική Καρυάτιδα εδώ και εδώ.
Λοιπόν στο Ερέχθειο κανονικά οι Καρυάτιδες είναι 6 όμως έρχονται αρχαιοκάπηλοι σαν τον Έλγιν και τις κλέβουν, πόσες μένουν; (παιχνίδι αφαίρεσης) Γράφουμε την πράξη πάνω στη βάση του πλαστικοποιημένου Ερεχθείου με μαρκαδόρο που σβήνει. 
Άλλος τρόπος: ρίχνεις ζάρι και βάζεις τόσες Καρυάτιδες όσες σου λέει. Πόσες χρειάζεσαι ακόμα για να γίνουν πάλι 6;




Σειραθέτηση (δίνω έμφαση φέτος λόγω του αριθμού των προνηπίων).


Φύλλο εργασίας
 


Εγώ θα κάνω τις συγκεκριμένες Καρυάτιδες σελιδοδείκτες αναμνηστικούς (στο τέλος της χρονιάς).
 


Και οι Καρυάτιδες "πειραγμένες" με στόχο να μιλήσουμε για διάφορα συναισθήματα.



Στον παρακάτω σύνδεσμο παρακολουθήσαμε πως γίνεται η συντήρηση μιας Καρυάτιδας εν ώρα λειτουργίας του μουσείου Ακροπόλεως (εδώ).





8 σχόλια:

  1. Με τόσο υλικό...θα κάνω μουσειακή αγωγή του χρόνου! Εξαιρετικό!!! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα φύλλα με τα συναισθήματα των Καρυάτιδων υπέροχα Μαρία μου, όπως και όλη η δουλειά που έχεις κάνει τις τελευταίες μέρες. Μπράβο, μπράβο, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ βρε κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι για τη στήριξη γιατί τον τελευταίο καιρό κάθε βράδυ μόνο αρχαίους βλέπω στον ύπνο μου! Κάνω μάθημα και το βράδυ! Χι χι! Καλή εβδομάδα κόρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια και πάλι Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο θα κάνω για τον Παρθενώνα. Μπαίνω στο blog σου και έπαθα....Κατά καιρούς είχα δει τις αναρτήσεις αλλά όχι όλες μαζί. Σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Αλλά εγώ πώς θα πάω αύριο σχολείο που με έκανες να νιώθω ανεπαρκής; Κατέβασα λοιπόν μερικά αρχεία για να τα δουλέψω στην τάξη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ ΒΑΣΙΛΙΚΗ! ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΖΗΛΕΨΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ... Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
  6. Εξαιρετική δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ