Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

3.5.14

Η ΠΟΛΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΚΑΜΠΙΑ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Έφτιαξα για το σχολείο δύο παιχνίδια με την πολυγαπημένη κάμπια του Eric Carle.
Το πρώτο είναι πολύ απλό και γνωστό, απλώς εγώ είπα να το επεξεργαστώ στον υπολογιστή. Πρόκειται για το κεφάλι της κάμπιας, όπου της κόβουμε το στόμα, την κολλάμε σε κουτί με τρύπα, ή προσαρμόζουμε ένα σακουλάκι εκεί και την ταΐζουμε. Μπορούμε ή να ακολουθήσουμε την ιστορία του βιβλίου και να την ταΐσουμε ανάλογα τη μέρα ή να χρησιμοποιήσουμε τις κάρτες με τους αριθμούς κι αναλόγως τον αριθμό να της δώσουμε τα ανάλογα τρόφιμα.
Το δεύτερο παιχνίδι είναι κάρτες με την ιστορία της κάμπιας. Υπάρχουν στις προτάσεις κενά όπου τα παιδιά (προνήπια) μπορούν να συμπληρώσουν τη σωστή εικόνα (τα μικρά τετράγωνα) ή να συμπληρώσουν τη σωστή λέξη (νήπια). Μπορεί να λειτουργήσει και σαν πίνακας αναφοράς για τις μέρες που δουλεύουμε την κάμπια, ή σαν ημερολόγιο μέσα στην τάξη.




(Τα μεγάλα τετράγωνα είναι για το πρώτο παιχνίδι και τα μικρότερα  για το δεύτερο).








Υλικό για τον Έρικ Καρλ, εδώ.
Συνολικά για τα έντομα, εδώ.



8 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΡΙΑ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΚΑΜΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λατρευω κι εγω οτι εχει σχεση με αχορταγη καμπια...Ευχαριστουμε μαρακι που δε θα χρειαστει να σκεφτουμε κατι διαφορετικο φετος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο υλικό αλλά πώς το φτιάχνεις...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ κορίτσια! Καλή εβδομάδα!
    Έφη το κεφάλι το κόβεις, ανοίγεις όλο το στόμα και το κολλάς σε κάποιο κουτί ή βάζεις από πίσω μια σακούλα. Έπειτα ανάλογα με το χρωματιστό αριθμό που θα τραβήξουν τα παιδιά ταΐζουν την κάμπια από τα μεγάλα τετράγωνα, π.χ. 2, πρέπει να την ταΐσουν τα 2 αχλάδια.
    Το άλλο με τις κινητές καρτέλες εγώ το πλαστικοποίησα (ξεχωριστά την κάθε καρτέλα) και κόλλησα σκρατς στα κενά, εκεί τους ζητάω να κολλήσουν είτε πρώτα τη σωστή ημέρα και εικόνα κι αργότερα να κολλήσουν τη σωστή ημέρα και τη σωστή λέξη. Αν τα έχεις κολλημένα μόνιμα μπορείς να τα βάλεις ως πίνακα αναφοράς ή να τα μπερδέψεις και να τους ζητήσεις να βάλουν ανάλογα με τη σειρά των ημερών τις προτάσεις στη σωστή σειρά ώστε να φτιάξουν το παραμύθι.
    Ελπίζω να σε βοήθησα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ ωραίο υλικό Μαρία!!!Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραιο υλικο...ευχαριστουμε, θα το χρησιμοποιησω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταπληκτικό υλικό...... το κρατώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ