Πυθαγόρειο νηπιαγωγείο, οπαδός του ελευθερία, όχι αναρχία.

Μόνο δωρεάν υλικό και παρουσιάσεις, χωρίς εγγραφή. Σχόλια προαιρετικά αλλά επώνυμα! Απαραίτητη η αγάπη για τη διδασκαλία και τους μικρούς-μεγάλους ανθρώπους.

Καλή πλοήγηση!

Συνολικές προβολές σελίδας

17.4.16

Πάρτυ δεινοσαύρων

Αυτό τον καιρό ασχολούμαστε όλοι κυρίως με τα πασχαλινά που θα κάνουμε στο σχολείο. Εγώ στο σπίτι είχα εξτρά δουλειά διότι ασχολήθηκα και με τα δεινοσαυρικά, μια που φέτος  έκανα δώρο ένα παρτάκι γενεθλίων με θέμα τους δεινόσαυρους στο γιοκαρίνι μου. Γνωρίζετε πως δε συνηθίζω να  ανεβάζω προσωπικές αναρτήσεις, όμως αυτή τη φορά το σκέφτηκα ως πρόταση που μπορεί να βοηθήσει και άλλους είτε στην τάξη, είτε σε ένα πάρτυ. Μεγάλη βοήθεια για μένα ήταν το pinterest όπου και έχω καρφιτσώσει πολλές ιδέες και πράγματα που έκανα στον πίνακα δεινόσαυροι.
Έφτιαξα και μόνη μου μια γιρλάντα την οποία πλαστικοποίησα και κρέμασα σε πετονιά και θα την κρατήσω να τη χρησιμοποιώ κάθε φορά. Μπορείτε να την κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ


Έτσι λοιπόν το σπίτι μας κατακλύστηκε κυριολεκτικά από δεινόσαυρους (τους οποίους προς το τέλος έβαλα τα μικρά να τους ανακαλύψουν για να παίξουν + βοήθεια στο μάζεμα ;))
 




Τους κρέμασα με πετονιά κι έτσι απέξω φαίνονταν σα να πετούν στ' αλήθεια!

Κορδέλες γκοφρέ κολλημένες πάνω σε χαρτοταινία, που δε λερώνει και τους τοίχους.

Η γιρλάντα που σας ανέβασα πιασμένη με συρραπτικό σε πετονιά.
Ξετρελάθηκαν με το βαμμένο ρύζι και τα δεινοσαυράκια που έπρεπε να βρουν με τις λαβίδες! (εδώ θα δείτε πως το είχα φτιάξει). Το σημαντικό είναι πως είχα κρύψει πολλά δεινοσαυράκια (κάτι μικροσκοπικές γόμες που κυκλοφορούν μέσα σε αβγά).
Κόκκαλα συναρμολογούμενου δεινόσαυρου σε magic sand (τους άρεσε επίσης πολύ).
Ένας καταπληκτικός δεινόσαυρος που πείναγε για πλαστικά μπαλάκια. Ευχαριστώ τη φίλη και συνάδελφο Ματίνα που τον έφτιαξε και μου τον δάνεισε. Μεγάλη επιτυχία!
 Γωνιά λέγκο, φτιάξε το δικό σου δεινόσαυρο. Όλοι πέρασαν από εδώ!
 Επιτραπέζιο και παιχνιδάκια με δεινόσαυρους.
 Γωνιά κατασκευών, ζωγραφικής και στένσιλ με δεινόσαυρους (κι αυτό είχε ζήτηση)
 Και βέβαια η καταπληκτική τούρτα που σκέφτηκα και με επιτυχία κατάφερε να φτιάξει ο Μανώλης Σαρρής από το ζαχαροπλαστείο "Άσπα". Του ζήτησα τη μισή υδρόγειο για να βάλω πάνω εγώ τους δεινόσαυρους που ήθελα αλλά ζήτησα και όταν κόβεται η τούρτα να μοιάζει με το εσωτερικό της γης, χωρίς όμως μεγάλες υπερβολές στα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, φρεσκότατο και κυρίως νοστιμότατο. Όλοι συμφωνήσαμε σε αυτό!!!


Έπειτα βγάλαμε φωτογραφίες σαν να μας τρώει ο δεινόσαυρος.

Παίξαμε πολλά και διάφορα παιχνίδια  (μαζεμένα εδώ) στις γωνιές που είχα στήσει.
Τα παιδάκια πήραν σακουλίτσες που βρήκα και έφτιαξα εδώ (έγχρωμο Α4) με διάφορα δεινοσαυράκια μέσα και κατασκευούλες όπως αυτή στη φωτογραφία (πατρόν), μάσκες δεινοσαύρων (που υπήρχαν για όποιον ήθελε να μεταμφιεστεί), πόδια δεινοσαύρων και διάφορα άλλα.


Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ όλον αυτό τον καιρό, όμως το φιλάκι που πήρα για τον κόπο που έκανα, αξίζει τα πάντα. Τι να κάνουμε; Εκτός από blogger είμαι χαζομαμά ;)

Και του χρόνου με υγεία και αντοχές διότι έχει ήδη διαλέξει το καμάρι μου θέμα...!

 

5 σχόλια:

  1. Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου Μαρία,αλλά κι αυτό τη μανούλα του, που έκανε με τέτοιο κέφι τοοοόσο τέλειο δεινοσαυροπάρτυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Qué trabajo... la casa te ha quedado preciosa y los niños tenían muchos juegos para divertirse. La tarta me ha gustado mucho y tu hijo PRECIOSO.
    Un besico

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γλυκούλης που είναι!!!Χρόνια του Πολλά,πάντα χαρούμενο και γελαστό ας είναι! Όλα τόσο όμορφα και με πόση αγάπη καμωμένα, πολλά μπράβο στη γλυκιά μανούλα,μπράβο και στον ζαχαροπλάστη βέβαια για τη σπέσιαλ τούρτα!Και του χρόνου με υγεία και χαρά ツღツღツღツ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ όλες!!! Κουράστηκα αλήθεια αλλά το ευχαριστηθήκαμε! Χαλάλι του, μοναχογιός και μοσχαναθρεμμένος!!! Χα χα! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Αλίκη μου, αυτό το παιδάκι είναι του πίντερεστ. εγώ δεν ανεβάζω του δικού μου φωτό!!! Χα χα! Καλό όμως!!!!

      Διαγραφή

.

.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ